Cumartesi, Nisan 20, 2024

Günlük 1 milyar saatimizi YouTube’da harcıyoruz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en iyi video platformu olarak bilinen YouTube‘a olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Yapılan analizler ve değerlendirmeler sonucunda YouTube‘da günlük 1 milyar saat izlenme oranını aşmış durumda. Peki bu ne anlama geliyor ?

YouTube TV’nin yerini alabilir

Artık YouTube hem ülkemizde hem de dünya genelinde hem bir gelir kapısı hem de popüler olma yolundan geçen bir anahtar. O yüzden YouTube’a olan ilgi her geçen gün arttığı gibi, kullanıcılar da YouTube’dan pek ayrılmak istemiyor. Her kişi kendi kanalında kendi alanı üzerinde videolar çekerek takipçileri ile paylaşıyor. Kimisinin milyonlarca takipçisi var, kimisinin de binlerce. Ancak sonuç olarak insanlar vakitlerinin büyük bir oranını YouTube‘da video izleyerek geçiriyor.

Uzmanlar tarafından bu gelişme göz önünde bulundurulduğunda ve gelecek 10 yıl içerisindeki analizlere göre YouTube televizyonların yerini alacak. Reklamlar, içerikler, videolar ve paylaşımlar artık YouTube üzerinden devam edeceği gibi, 1 milyar izlenme oranının 10 yıl sonra 5 katına çıkacağı belirtiliyor.

youtube videolar 
Bir yandan da Facebook video içeriklerine ağırlık vererek YouTube‘un ekmeğine taş koymaya çalışıyor. Ancak bu konuda pek başarılı olacaklarını sanmıyoruz. Bakalım ilerleyen günlerde YouTube’da nasıl değişiklikler bizleri bekliyor olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler