Cuma, Nisan 26, 2024

Türk Hava Yolları 2017’de rekor üstüne rekor kıracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk Hava Yolları yeni 2017 sezonu için çok iddialı açıklamalarda bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı olan İlker Aycı ve yönetim takımı tarafından gerçekleştirilen buluşmada 2017 için rekor bir hedef tablosu çizilirken, aynı zamanda çalışanlara zam konusunda müjde de verildi.

1 milyar dolarlık kâr

Dünyanın en iyi hava yolu şirketi olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Türk Hava Yolları, bu sene 250 milyar doları aşan tasarruf paketinin etkisinin rezervasyonlar sayesinde ve havada yeniden kârlılık uçuşu ile pist başında olunacağı mesajları verildi.

Ayrıca Türk Hava Yolları bu sene Türkiye’den ayağını kesen ziyaretçilerin yeniden ülkemize gelmesi ile birlikte 9 sıfırlı hareketlere alışmamız gerektiği konusu ısrarla vurgulandı ve 2017 yılının ‘kara dönüş yılı’ olacağı konusunda bilgiler paylaşıldı.

Bu sene tüm filo havada olacak

Bu sene THY‘nin filosunda en yüksek noktalarda 30’a kadar uçak 2016’da park edilmişti. Milyonlarca dolarlık zarardan kaçmak için bu yolu kullanan THY, bu sırada uçak içi yenilemelerini tamamladı. Yani bu yıl tüm filo havada görevine kaldığı yerden devam edecek.

2014 ve 2015 yılları arasında Türkiye’ye gelen ancak 2016 yılında tekrardan gelmeyen yabancı misafirler için de Türk Hava Yolları kampanya başlatıyor. “Türkiye seni özledi” mesajı ile 1 mil karşılığında uçak bileti satılacağını açıkladı.

türk hava yollari kabin
Yeni 1000 kişi işe alınacak

Türk Hava Yolları Başkanı olan İlker Aycı 2016 yılında yaşanan daralmalardan sonra bu sene pek çok şeyin değişeceği sinyallerini verdi. Aynı zamanda Aycı “THY’de büyük emeği olan insan kaynağımızı koruduk. Hatta üstüne yeni 250 kişilik takım daha oluşturuldu. Uçakların yere inmesine, işlerin azalmasına rağmen personellerimizi işten çıkartmayı düşünmedik. Bu yıl da aynı şekilde devam edeceğiz. Geçmişte 3-4 bin kişilik yıllık işe alımlar kadar olmasa da bu sene tam 1000 kişilik işe alım planımız bulunuyor. Ağırlık olarak pilotlar, teknisyenler ve yeni iş kollarımız olacak.” dedi.

Şuanda THY‘de 26 bin iştirakte olmak üzere 50 bini aşkın çalışan görev yapıyor. Ek olarak 2016 yılında zor bir sezon geçiren THY için çalışanlara zam sözü de verildi. Önümüzdeki sene %5’lik bir zam tüm çalışanlara uygulanacak.

turk hava yollari kargo
THY’de işler nasıl ilerliyor ?

Şuanda yıllık 63 milyon yolcu taşıyan Türk Hava Yolları, 20 milyon transit trafik üstleniyor. Üçüncü hava limanı yapıldığında bu rakamın 30 milyona çıkması bekleniyor. Bu sene ise toplamda 69 milyon yolcu taşınması hedefleniyor.

❱ THY’de şuanda 335 uçak görev yapıyor. Bu sene 6 yeni uçak daha alınacak.

❱ THY’nin filo yaşı ise 7. Böylece dünyanın en genç filosuna sahip durumda.

❱ Şirket 2017’de 10.1 milyar dolar gelir hedefliyor.

❱ THY bu sene 4 ülkeye daha kapılarını açarak toplamda ülke sayısını 120’ye çıkarttı.

❱ 299 havalimanına ise direkt uçuşu bulunuyor.

❱ En iddialı uçuş seferi ise Tayland-Phuket uçuşu olarak biliniyor.

❱ Kargo tarafında ise ilk kez 1 milyar dolarlık gelir elde edildi.

❱ Şirket ikram tarafında Avrupa’nın hep ilk 3’ü arasında yer alacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Türkiye’nin gururu gerçekten de desteklenmesi gerekiyor. şahsen ben uçakla gidebileceğim yere otobüsle gitmiyorum, hem zaman kaybı hem de insanlıktan çıkıyorum bel sırt ağrısından

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler