Çarşamba, Nisan 17, 2024

Türkiye Rus’lardan S-400 füzesi alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rusya tarafından geliştirilen hava savunma füzesi olan S-400 artık Türkiye yolunda. Bugün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yapılan açıklamada Ruslar ile S-400 füzeleri hakkında yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve çok yakında Türkiye’ye getirileceğini açıkladı.

Nedir bu S400 füzeleri ?

Rusya’nın müdavim füze sistemlerinden birisi olan orta menzilli hava savunma sistemi S-300’ün üstü olan S-400, düşman hedeflerini takip edebildiği gibi, anlık olarak havadayken raporlamalar gerçekleştirebiliyor. Gelişmiş elektronik karşı tedbir sistemine sahip olan S-400, aynı zamanda içerisinde bulunan radarlar sayesinde hayalet uçakları takip edebilme yeteneğine sahiptir.

Şuanda dünya genelinde geliştirilen en iyi füze sistemleri arasında yer almaktadır. 400 kilometre menzili bulunan S-400 sistemine şuana kadar pek çok devlet ilgi gösterdiği gibi, Çin Halk Cumhuriyeti dışında hiçbir yabancı ülkeye satılmamıştı. Ancak şimdi Türkiye’ye de satılacak olan S-400 füzeleri böylece dünya genelinde bir ilke daha imza atacak.

 

s 400 hava savunma fuzesi 00
“Kalıcı bir sistem gelecek”

Milli Savunma Bakanı olan Fikri Işık tarafından NTV’ye yapılan açıklamalarda “Türkiye’nin füze ve hava savunma sistemine ihtiyacı var. Biz de bunu NATO vasıtası ile şuanda sağlıyoruz. Fakat Türkiye’nin kalıcı olarak hava saldırılarına karşı kendisine koruması gereken sistemlere ihtiyacı var. Her ne kadar bizim üzerinde yoğunlaşmış olduğumuz nokta kendi savunma sistemimizi geliştirmek olsa da, o zamana kadar başlatılan yeni program ile hareket edilecek.” dedi.

Rus yapımı olan S-400 füzelerinde anlaşmalar sağlandığı gibi, son anlaşmalar da kağıt üzerinde yapıldıktan sonra gereken adımlar atılacak ve transfer süreci başlatılmış olacak.

 

s 400 hava savunma fuzesi
Nato olaya tepki gösterdi

Türkiye’nin bu hamlesine karşı NATO tepki gösterdiği gibi, Milli Savunma Bakanından da yanıt gecikmedi. Bakan “Onların anlayış ile bu durumu karşılayacağına inanıyorum. Bazı NATO ülkelerinde NATO dışı pek çok sistem görebilmek mümkün.” yanıtını verdi.

S-400 füzelerini ülkemizde de pek çok haber sitesinde gördük, duyduk. Şimdi ise ülkemizde kullanılacak olması yeni bir gündem konusu oluşturabilir. Ne diyelim, hayırlı uğurlu olması dileğiyle. Umarız çok uzamadan yakında kendi füze savunma sistemimizi geliştiririz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler