Salı, Ekim 22, 2024

Bu 3 Xiaomi Telefon HyperOS Güncellemesini Alacak Ama…

Xiaomi’nin akıllı telefonlarına peşi sıra güncelleme göndermeye başladığını söyleyebiliriz. Amiral gemisi modellerinden sonra Redmi ve POCO modelleri de dahil olmak üzere birçok akıllı telefon güncelleme almaya başladı. HyperOS ekosistemine geçiş hızlandı. Daha önce birkaç popüler model için güncellemenin dağıtıma çıktığından söz etmiştik. Bu kez ise farklı bir haber ile karşınızdayız. Zira bu kez güncelleme alacak bazı modellerin, özel bir sürüme sahip olacağını öğrendik.

Öncelikle güncelleme alacak olan 3 modelden söz edelim. Sonrasında ise bu modellerin, diğer akıllı telefonlardan daha farklı kalacak kısımlarından söz edeceğiz.

3 Model Daha HyperOS Güncellemesi Alıyor

Sağlam kaynaklardan elde edilen bilgilere göre POCO F3, Xiaomi 12X ve Redmi Note 12 Pro 4G akıllı telefonları için HyperOS güncellemesinin dağıtımları çok yakında başlayacak.

Fakat şöyle bir durum var ki bu modeller Android 14 güncellemesi almayacak olan modeller. Haliyle Android 14 tabanlı olarak gelecek HyperOS güncellemesi yerine Android 13 tabanlı güncelleme sunulacak.

BENZER:  Android 15 Güncellemesini Almayacak Telefonlar Ortaya Çıktı

Daha önce MIUI sürümlerinde de benzer durumların olduğunu görmüştük. Şimdi de yeni arayüz için aynı şeyin geçerli olacağı ortaya çıktı. Haliyle Android 14 tabanlı sürüm ile Android 13 tabanlı sürüm arasında bazı farklılıklar olduğunu da göreceğiz.

Tabii ki yine de kullanıcılar yeni arayüzün kararlılığını ve hızını elde etmiş olacak. Henüz hangi özelliklerin farklı olacağı konusunda detaylar ortaya çıkmış değil. Güncelleme yayınlandıktan sonra bu konuda daha fazla bilgiyi de sizlerle paylaşmış olacağız. Güncelleme sonrasında söz konusu cihazların sürüm numaralarının nasıl değişeceğini hemen aşağı ekliyorum.

Android 13 tabanlı HyperOS Android 13 tabanli HyperOS 3 jpg - PC Hocası Android 13 tabanli HyperOS 4 jpg - PC Hocası

Güncelleme Sonrasında bu 3 cihazda değişecek yeni sürümler;

  • Redmi Note 12 Pro 4G: OS1.0.1.0.THGMIXM
  • POCO F3: OS1.0.1.0.TKHCNXM
  • Xiaomi 12X: OS1.0.1.0.TLDCNXM
silkroadgaminggentr

Yorumlar

29 YORUMLAR

  1. yav yeni model telefon alıyorum ama android 14 alamıyor bu ne saçmalıktır telefon daha 1 senelik redmi note 12 pro 4g modeli aşırı saçma bir durum iphone güncelleme konusunda hepsine bin basar

    • Android telefon üreticileri bunu bilerek yapıyor. Güncellemeleri bir çok yeni modele vermeyip yeni sürüm telefon satmak için yapıyorlar. Milletin başka işi yok sanki her sene telefon değiştirsin.

    • Size katılıyorum hocam bende de aynı telefon var daha yeni aldım sayılır android 14 ün gelmeyeceğini yeni öğrendim ve çok saçma bir durum bence.

  2. Haklısınız. Ben de Poco X3GT kullanıyorum ve biz de aynı güncellemeyi alacağız yani Android 13 temelli HyperOS. Bunun yerine windows gibi bizlere de belki.ücretle de olsa(makul olmalı şüphesiz) Android 14 tabanlı HyperOS verilebilirdi. Xiaomi bunu da düşünsün bence.

  3. Hani Xiaomi telefonlar 3 yıl android guncellemesi alıyordu noldu ? daha 1 yıl bile olmadı telefon çıkalı. Sonraki alacağım telefonum kesinlikle Xiaomi olmayacak bu kadar net !

    • Redmi Telefonlar maksimum 2 yıl Android güncellemesi alıyor ve Xiaomi telefonlarda maksimum 4 yıl ve dediğim gibi maksimum. Lütfen araştırmadan, bilmeden insanların fikrini değiştirecek yorumlar yapmayın Muhammet Bey.

  4. arkadaşlar tecno mesela çok bilinmiyor değil mi ? ben yurt dışı telefon kullanıyorum 20 Primer 5G valla bana 14 güncellemesi geldi 🙂 hemde çok oldu o sebeple artık diğer pahalı dev markaların gözümde degeri bitti artık infinix ve tecnonun yeni modellerini bekleyecegim

    • Merhaba;

      Xiaomi’nin güncelleme politikası gereği güncellemeler parça parça dağıtılıyor. Cihazların seri numarasına göre güncellemeler sunuluyor. Yani iOS işletim sisteminde olduğu gibi her kullanıcı aynı anda güncelleme almıyor. Kısa süre içerisinde güncellemeler sizin cihazınıza da ulaşacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler