Perşembe, Mart 28, 2024

Bu Yıl HarmonyOS Kullanan Akıllı Telefon Beklemeyin

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonları hızla gelişen ve hızlı bir yükseliş elde eden markalar arasında yer alan Huawei, ABD ile yaşadığı kriz sonrasında kendi sistemleri geliştirmeye başlamıştı. Bu noktada markanın yeni bir işletim sistemi geliştirdiği açıklanmıştı. HarmonyOS işletim sistemi için açıklamalar ise gelmeye devam ediyor.

Son açıklama Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Yang tarafından geldi. Ünlü isim yaptığı açıklamada HarmonyOS için çalışmaların devam ettiğini ancak bir süre daha Android işletim sisteminin kullanılacağını işaret etti.

HarmonyOS Önümüzdeki Yıl Gelecek

Yapılan açıklamalara göre HarmonyOS işletim sistemi televizyonlar başta olmak üzere hemen hemen her cihazda kullanılacak. Akıllı telefonlar ise en çok dikkat edilen kısım olacak. Fakat açıklamaya baktığımız zaman, 2019 yılında HarmonyOS kullanan bir akıllı telefonun mümkün olmayacağı görülüyor.

HarmonyOS

Bunun yerine 2019 yıl sonuna kadar Android işletim sistemi kullanılmaya devam edecek. Haliyle Mate 30 ve Pro modellerinin de Android işletim sistemiyle beraber geldiğini görmek mümkün olacak.

2020 yılında tanıtılması beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefon modellerinde ise yeni işletim sisteminin kullanılması söz konusu olabilir. Detaylar için yapılacak olan yeni açıklamaları beklemek gerekiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler