Perşembe, Nisan 25, 2024

Bulut Oyunları İçin Samsung Ve Xbox Partner Oluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sizce de gelecek bulut oyunlarında mı dersiniz? Bulut oyunları giderek yaygınlaşmaya devam ederken, Samsung ve Xbox bu konuda büyük adımlar atarak partner olduklarını duyurdu. Bundan böyle bizi bulut devrinde önemli gelişmeler bekleyecek.

Duyuru Samsung etkinliği öncesi yapıldı

Samsung, Salı günü yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S20 ve bir sonraki katlama cihazı Galaxy Z Flip’in etkinliğinde ayrıntıları açıkladı. Koreli teknoloji devi, ayrıca Google, Netflix ve Microsoft gibi şirketlerle ortaklık kurdu.

Samsung’un strateji direktörü David Park, sahnede şirketin Xbox ile “premium bulut tabanlı oyun akışı deneyimi” üzerinde çalıştığını söyledi. Park başka bir ayrıntı sunmadı, diğer açıklamalar için beklememizi söyledi.

Microsoft şu anda kendi oyun akışı hizmeti Project xCloud’un üzerinde çalışıyor. Bulut oyun hizmetinin Microsoft’un 2020’de piyasaya çıkaracak olduğu oyun konsolu Xbox Series X ile bağlanması bekleniyor.

samsung xbox bulut oyun deneyimi 01

Samsung, ortaklık hakkında yanıt vermedi, ancak Microsoft bu yıl hizmetle ilgili daha fazla bilgi paylaşmak için sabırsızlandıklarını söyledi. Bir Microsoft sözcüsü, Salı günü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“Dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların seçtikleri cihazda harika, yüksek kaliteli oyunlara erişmesi gerektiğine inanıyoruz.” Dedi. “Samsung gibi iş ortaklarıyla çalışmak Project xCloud yolculuğumuzda önemli bir adım ve oyun akışını oyuncular için daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olacak. Bu yıl daha fazlasını paylaşmayı umuyoruz.”

Ortaklığın duyurulmasıyla birlikte Park, Microsoft‘un Forza Street’in Galaxy cihazlarına geleceğini açıkladı. Yarış oyunu başlangıçta Windows 10 bilgisayarlara piyasaya sürüldü. İlgilenenler, Galaxy Store veya Google Play‘den oyuna ön kayıt yaptırabilirler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler