Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft ve Samsung’tan Xbox Bulut Tabanlı Oyun Platformu

Paylaş

silkroad gaminggentr

xCloud, Samsung’un gelecekteki telefonlarında kullanılabilir olacak

Samsung dün yeni Galaxy S20 ve Galaxy Z Flip akıllı telefonlarını piyasaya sürdü, ancak şirket aynı zamanda Microsoft ortaklığını da genişletti. Samsung ve Microsoft, bulut tabanlı bir oyun akışı hizmetinde ekip oluşturuyor ve bu muhtemelen gelecekte Samsung cihazlarında xCloud’u görüyor olacağız.

Samsung’un Amerika Birleşik Devletleri pazarlama başkanı David S. Park, Microsoft’un Galaxy cihazlar için Forza Street oyununu tanıttıktan sonra şunları dile getirdi:

“Bu, Xbox ile oyun ortaklığımızın sadece başlangıcı. Hem Samsung hem de Xbox, dünyanın dört bir yanındaki mobil oyunculara harika oyun deneyimleri getirme vizyonunu paylaşıyor. 5G özellikli portföylerimiz ve Microsoft’un oyundaki zengin geçmişiyle, birinci sınıf bulut tabanlı oyun akışı deneyimi oluşturmak için birlikte çalışıyoruz. Bu yıl bu konuda daha çok şey duyacaksınız.”

Microsoft yabancı bir kaynağa verdiği demeçte, Samsung ile olan işbirliklerini doğruladı ancak her iki şirket de bunun gelecek için tam olarak ne anlama geleceği hakkında çok fazla ayrıntı sunmadı.

maxresdefault 1
Microsoft ve Samsung'tan Xbox Bulut Tabanlı Oyun Platformu 2

Microsoft’un xCloud Proje şeji Kareem Choudhry, verdiği bir demeçte şunları dile getirdi:

“Oyunculara yüksek kaliteli oyun akışı sağlama yolculuğumuzda ortakların bize katılması son derece önemlidir. Bir dizi Galaxy cihazını test eden Project xCloud önizleme katılımcılarından olumlu geri bildirimler gördük ve ancak deneyimi iyileştirmek için Samsung ile yakın çalışmaya devam ettikçe daha da iyi olacak. Project xCloud üzerinde çalışmak heyecan verici bir zaman ve bu yıl Samsung ile çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. ”

Microsoft ve Samsung geçtiğimiz sene OneDrive ve Your Phone gibi uygulamaların entegrasyonu ile Android ve Windows’u birbirine daha da yakınlaştırmak için ortaklık yaptı.

Her iki şirket de daha iyi yazılım entegrasyonundan yararlanmak için Microsoft ve Samsung tasarımcıları bu projenin bir parçası olarak aynı odalarda çalışıyorlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler