Perşembe, Nisan 18, 2024

Bunları Yapmazsanı Google Maps’i Kullanamayacaksınız!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devlerinden Google, haritacılık hizmeti Google Haritalar’ın kullanıcılarından, gerçek zamanlı trafik koşulları oluşturmak ve aksaklıkları tespit etmek de dahil olmak üzere, Google Haritalar hizmetini iyileştirmek için canlı konum verilerinin kullanılmasını açıkça seçmelerini istiyor. Şirketin istediği izin talebi uygulamaya girdiğiniz anda bir pop-up olarak karşınıza çıkıyor.

Google canlı konum verilerinizi paylaşmayı isterken bunların Google Hesabınız ile veya cihazınızla eşleşmeyeceğini ve reklamcılık alanında kullanılmayacağını da vurgulayarak şunları söylüyor:

Navigasyon verileri Haritalar’ı nasıl daha iyi hale getirir Google, Haritalar’ı herkes için iyileştirmek için sizin ve diğer kişilerin navigasyon verilerini kullanır. Siz gezinirken Google, GPS konumu ve izlediğiniz rota gibi ayrıntıları toplar. Bu veriler, gerçek zamanlı trafik koşulları ve kesintiler de dahil olmak üzere bilgileri başkalarına görünür kılmak ve en hızlı rotayı bulmalarına yardımcı olmak için kullanılabilir. Haritadaki bu güncellemeler, Google Hesabınızla veya cihazınızla ilişkilendirilmez.

Diyelim ki Google Maps’e girdiniz ve karşınıza bu bildiri çıktı ancak Başlat düğmesine dokunarak izin vermek istemediniz, artık navigasyonunuz 2001 yılındaki harita uygulamalarına benzer şekilde statik bir yol tarifi listesiyle sınırlı olacak. Yani şirketin güncel yol tarifi teknolojilerinden faydalanamayacaksınız.

Ayrıca, açılır pencerede kullanıcılara bunun bir onay talebi olduğu söylenmiyor ve reddetmeniz durumunda sonucunda neler olduğu açıklanmıyor. Kullanıcılara sunulan bu izin talebinin hem iOS hem de Android platformlarında Pazartesi günü (bugün) kullanıma sunulması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler