Perşembe, Mart 28, 2024

Microsoft Edge, PDF Düzenleme Desteği Alıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devi Microsoft’un internet tarayıcısı Edge nihayet Windows veya macOS’ta üçüncü taraf yazılımları kullanmanıza gerek kalmadan PDF dosyalarına metin eklemenizi sağlayacak yeni bir özellik için destek alıyor. Bu özelliğin adı Türkçe çevirisi ile “Metin ekle” ve artık Canary kanalında Microsoft Edge kullanıcılarına sunuluyor.

Chromium tabanlı internet tarayıcısı Microsoft Edge, her zaman rakipleri Google Chrome veya Firefox’tan daha iyi bir PDF düzenleme/görüntüleme deneyimi sundu. PDF belgelerini görüntüleme ve düzenleme özelliği kullanışlı bir özelliktir, ancak bazı sınırlamalara sahiptir. Örneğin, bir PDF dosyasını tam anlamı ile düzenlemek ve metin eklemek istiyorsanız, Adobe Acrobat Reader gibi daha üstün özelliklere sahip yazılımlara ihtiyacınız vardır.

Microsoft Edge add text
Microsoft Edge, PDF Düzenleme Desteği Alıyor! 2

Neyse ki şirket, kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dinledi ve gelecek güncelleme ile birlikte, PDF belgelerindeki özel metin kutuları için destek sağlayacak. Bu yenilik, özellikle PDF form verilerini aldığınızda kullanışlı olacaktır, ancak kısıtlamalar nedeniyle belgedeki alanların hiçbirini dolduramazsınız.

Çözüm, PDF dosyasının kendisinin içerisinde yer alan metin alanlarını düzenlemeyi desteklemediğinde belgelere metin eklemenizi sağlayan Microsoft Edge’in yeni “Metin ekle” özelliğini kullanmanızı sağlayacak.

Bir metin eklemek için, PDF belgesini Microsoft Edge 94 sürümünde (Canary) açın ve yukarıda bıraktığımız ekran görüntüsünde gösterildiği gibi “Metin ekle” seçeneğini tıklayın veya bir metin kutusu eklemek için belgede herhangi bir yeri sağ tıklayıp yazmaya başlayabilirsiniz. İşiniz bittiğinde belgeyi kaydedebilir, yazdırabilir veya e-posta ile gönderebilirsiniz.

Microsoft Edge yalnızca yazıları düzenlemenizi değil yazı tipi boyutunu, karakterler arasındaki boşluğu ve metin rengini değiştirmenize de olanak tanıyor. Şirketin yol haritasına göre, bu özellik Edge 94 ile birlikte kullanıma sunulacak ve şu anda geliştirme aşamasında yani bu da demek oluyor ki her an yeni geliştirmeler eklenebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Microsoft Edge PDF Document (.pdf) ‘de metin eklendiğinde Türkçe karakterler görünmüyor. Nasıl Türkçe karakter ekleyebilirim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler