Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google, Telefonla Kimlik Doğrulamayı Kolaylaştıracak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonunuza SMS yoluyla gönderilen bir parolayı girerek masaüstü web’de kimliğinizi doğrulamak zorunda kalmak çok yaygın bir deneyimdir. Genellikle bu, telefonunuzu kazıp kodu doğru bir şekilde kopyalamak zorunda kalmayı içeriyordu.

Günümüzde sosyal medya platformlarından bankacılık uygulamalarına kadar bir çok yerde hesabıma giriş yaparken telefonumuzla kimliğimizi doğrulamamız gerekiyor ve bunun için de telefonumuza SMS yoluyla gerek dört haneli gerek altı haneli tek kullanımlık kimlik doğrulama kodları gönderiliyor. Eğer Apple gibi bir ekosisteme sahip değilseniz akıllı telefonunuz ve bilgisayarınız/tabletiniz senkronize olmuyor böylelikle SMS’te ki kodu manuel olarak girmeniz gerekiyor.

Apple kullanıcıları bilir; telefonunuza gelen SMS Mac’inize senkronize olur ve eğer böyle bir işlem yapıyorsanız sistem bunu algılayarak SMS içerisindeki kodu otomatik olarak sitede ilgili kutucağa doldurur fakat günümüzde Windows ya da Linux tabanlı bilgisayarlarda ya da Android akıllı telefona sahip Mac ve Windows cihazlarda bu biraz karmaşık.

Google ise bu durumu biraz daha iyileştirmek için, Chrome 93 ile masaüstü tarayıcınızın Android telefonunuza gönderilen kodu otomatik olarak okuması için çalışıyor. Chrome 93, WebOTP (Web Tek Kullanımlık Şifre) arayüzünü destekliyor, bu nedenle web siteleri de bu teknolojiyi kullanıyorsa, web tarayıcınız telefonunuzun kodu aldığını otomatik olarak algılayacak.

Bunun için elbette bir Android telefona ihtiyacınız var ve hem akıllı telefonunuz hem de masaüstü tarayıcınız aynı Google hesabında oturum açmış olmalı.

Bu demo sayfasındaki Chrome 93 beta ile özelliği şimdi deneyebilirsiniz. Ne yazık ki, özellik Chromium web motoruna bağlı ve şu anda iOS işletim sisteminde desteklenmemekte.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler