Çarşamba, Nisan 24, 2024

Büyümüşte küçülmüş: Sony Xperia X Compact alınır mı ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony firmasının geliştirmiş olduğu küçük ama marifeti büyük olan Xperia X Compact modeline bu hafta göz atıyoruz. İyi bir android akıllı telefon için ebatları büyütmeye gerek olmadığı gibi Sony Xperia X Compact modelinin de teknik özellikleri ve performansına göz atıyoruz.

Sony‘nin küçültülmüş telefon geleneği uzun zamandır devam ediyor. Z serisi ile tanıdığımız akıllı telefonlardan sonra X serisi ile devam ederken, Compact modeli bizleri hayal kırıklığına uğratmadı açıkçası. Şuanda piyasada 1499 TL gibi uygun fiyattan satılan cihaz, donanımsal açıdan şuanki Xperia XZ serisinin özelliklerini bizlere çağrıştırıyor. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 650 ile geldiği gibi, ekonomik pil tüketimi ile 1,5 günlük bir kullanım süresi sunuyor.

sony xperia x compact 005
Performans konusunda ise Snapdragon 820’ye karşı altlarda kalıyor tabii ki. Ancak öte yandan bazı noktalarda Z5 serisinde kullanılan 810 işlemcisini yakalayabiliyor. Bu açıdan bakıldığında Snapdragon 650 için belki de Qualcomm‘un en doğru konumlandırmış olduğu ürün diyebiliriz.

3 GB RAM ile gelen Sony Xperia X Compact modeli depolama alanı olarak da 32 GB alan sağlıyor. Eğer bu alan size yeterli gelmezse, 256 GB’lık microSD desteğinden de faydalanabiliyorsunuz. Bilgisayara bağlantı olarak da yeni USB C yuvası tercih edilmiş.

sony xperia x compact 003
Fotoğraf ve video çekmeyi sevenler için ise Sony‘nin yenilenmiş beş eksen sarsıntı telafisi gerçekleştirebilen, lazer netleme ve renk tanıma sensörleri bulunan 23 megapiksellik başarılı arka kamera yer alıyor. Ön tarafta ise 5 megapiksellik güzel selfieler çekebileceğimiz kamera bulunuyor.

Tasarım açısından Xperia XZ modeline çok benzeyen bu ufaklık, 1280 x 720 piksel HD çözünürlük sunuyor. Bu sayede hem daha düşük pil tüketimi hem de sistemde daha az bellek ve işlemci kullanımı sağlıyor. Ancak çözünürlüğün düşük olduğunu söylememizde fayda var.

sony xperia x compact 006
Almalı mı ?

Sony Xperia X Compact modeline piyasada “kaslı ufaklık” yorumları yapılıyor. Her ne kadar kalın çerçeveli yapısını sevmesem de, 1499 TL gibi uygun fiyata sahip. Performans konusunda da sizlere sıkıntı çıkartmayacağı gibi, batarya tarafında da uzun süreli kullanım tercih edenlere alternatif olacaktır.

Eğer bu fiyata skalasında bir akıllı telefon arıyorsanız, listenize Sony’nin Xperia X Compact modelini de eklemenizi tavsiye ederiz.

sony xperia x compact 004
Teknik özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler