Perşembe, Mart 28, 2024

Batarya efendisi: Lenovo Vibe P1 Pro

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo markasının akıllı telefon pazarında en çok sattığı modeller arasında olan Vibe P1 Pro modeli güncelleştirilmeyle tekrar sunularak sürümü daha yeni işlemci ve daha fazla bellek ile birlikte geliyor. Biz de batarya efendisi olan Lenovo Vibe P1‘e yakından göz atıyoruz.

Bataryadan konu açılmışken devam etmemek olmaz. İki veya daha fazla gün kullanım süresine sahip olan Vibe P1 Pro, Lenovo’nun en çok tercih edilen akıllı telefon modellerinden birisi. Bu defa Pro modeli ile piyasaya çıkan Vibe P1 kasa olarak da tamamen aynı diyebiliriz. Sadece ufak tefek farklar olduğu gibi, işlemci ve bellek bazında değişikliklere uğramış. Metal kasa ile gelen Lenovo Vibe P1 Pro, 200 gram ağırlığa sahip. Cihaz biraz ağır gibi dursa da, metal kasanın vermiş olduğu ağırlık burada ortaya çıkıyor.

lenovo vibe p1 pro 005
5000 mAh büyüklüğe sahip olan pili, cebinizde bir powerbank hissiyatı oluşturuyor. Gerektiği durumlarda ortaya çıkan OTG çeviricisi de gerçek anlamda powerbank olarak çalışabiliyor. Eğer yüksek güç tasarrufu isterseniz internet ve konum gibi özellikleri anında kapatılabiliyor.

Lenovo Vibe P1 Pro, arttırılmış belleğinin yanı sıra Qualcomm’un en yeni işlemcilerinden birisi olan Snapdragon 616’ya sahip. Geçen sene giriş seviyesi ile orta seviye arasındaki cihazlarda görmeye alıştığımız ve kendisini Vibe P1‘de gösteren 615’ten sonra ufak bir güncelleme ile tekrar aramızda. Bu modelin orta seviyeli performans sunduğunu söyleyebiliriz.
lenovo vibe p1 pro
Tümleşik olarak gelen Adreno 405 grafik işlemcisi de oyunlarda çok fazla performans veremiyor. Ancak kabul edilebilir bir tatminkar seviyede olduğunu söyleyebilirim. Elbette bu işlemci daha önceden olduğu gibi, Vibe P1 Pro‘nun iki gün ve hatta daha fazla süre ile dayanabileceği aşikar.

Lenovo Vibe P1 arttırılabilir 32 GB depolama alanı ve 5.5 inçlik 1920 x 1080 px ekran ile geliyor. 13 megapiksellik arka kamerası ile orta seviyede fotoğraflar çekebilmek mümkün. Özellikle de fiyat segmenti ile kıyasladığımızda, parmak izi okuyucusu ve bataryası oldukça tatmin ediyor.

lenovo vibe p1 pro 002
Lenovo Vibe P1 alınır mı ?

Açıkçası uzun süreli kullanımlarda internet, mesajlaşma ve konuşma için akıllı telefon arıyorsanız o kesinlikle Vibe P1 olmalıdır. Zira fiyat performans serisinde olan bu akıllı telefon, her ne kadar orta seviyeli teknik özelliklere sahip olsa da, performansı gerçekten tatminkar.

lenovo vibe p1 pro 006
Teknik detaylar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler