Cuma, Mart 29, 2024

Casper Excalibur G900 Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Casper Excalibur G900 laptop incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Ülkemizin en başarılı teknoloji firmalarından olan Casper’ın, oyunculara yönelik geliştirdiği Excalibur serisi son dönemde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdi seriye Excalibur G900 ile güncelleme getiren firma, dikkatleri yine üzerine çekmiş durumda. Bakalım serinin son üyesi Excalibur G900, bizlere neler sunuyor.

Tasarım

Casper Excalibur G900, üzerinde ürünün resmi ve çeşitli özelliklerinin bulundurulduğu şık bir kutu ile geliyor. Kutuyu açtığımızda ise Excalibur G900, şarj cihazı, kullanım ve garanti belgeleri ile karşılaşıyoruz. Esasen kutu içeriğinin çok da zengin olduğunu söylemek mümkün değil. Rakip ürünlere nazaran birkaç ufak eklenti, kutu içeriğinde bizleri daha memnun edebilirdi.

excalibur g900 serisi 001

Cihazı kutusundan çıkarıp masamıza koyduğumuzda ise oldukça şık ve gözleri üzerinde toplayan havalı bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Genel tasarım dilinde siyah rengin hakim olduğu Excalibur G900, kasa malzemesi olarak metal bileşenler kullanıyor.

excalibur g900 serisi 026

Malzemenin metal olması, cihazın premium bir hisse ulaşmasını sağlarken, dayanıklılık noktasında da avantajları beraberinde getiriyor. Üstelik cihaz 2.3 kilogram ağırlık ile taşınabilirlik noktasında kullanıcıyı çok fazla yormuyor.

excalibur g900 serisi 022

Renk tercihinin siyahtan yana kullanıldığını belirtmiştik. Esasen siyah, başta da söylediğimiz gibi cihazın albenisini arttırıyor ancak metal yapının üzerine giydirilen bu siyah tasarım mat olarak tercih edilmiş. Mat tasarımın tek olumsuz yanı ise parmak izi ya da ter gibi ıslak dokunuşlarda kendini çok çabuk belli etmesi.

excalibur g900 serisi 002

Excalibur G900, siyah rengi tek başına kullanmamış aynı zamanda turuncu detaylarla tasarımı dinamik bir güçlendirme eklemiş. Bu turuncu detayları arka panelde ortalı olarak hizalanmış iki şerit olarak görüyoruz.

excalibur g900 serisi 030

Bu şeritlerin ortasında ise Excalibur logosunu görmekteyiz. Ayrıca touchpad çerçevesi, kasa kenarları, hoparlör ve havalandırma bölümlerinde de bu turuncu ayrıntıları görmek mümkün. Bu ufak detayların laptopu daha çekici ve asi bir hale getirdiğini söylemeliyiz.

excalibur g900 serisi 004

Excalibur G900, ekran tasarımı noktasında da bir hayli başarılı. Bu tarafta 15.6″ inç boyutlu bir paneli, kenarları ince çerçeve ile saran laptop, sadece alt çerçeveden puan kaybediyor. Üst ve yan kenarlara göre çok daha kalın bırakılan alt çerçevede büyükçe bir Excalibur logosu görmekteyiz.

excalibur g900 serisi 027

Diğer tarafta üç bölgeli RGB aydınlatmalı klavye gördüğümüz cihazın klavyesi düşük profil tuşlardan oluşuyor.

excalibur g900 serisi 011

Cihazın etrafına göz attığımızda ise arka kısımdaki ve alt bölümdeki havalandırma kanalları dikkatimizi çekiyor. Bu noktadaki soğutma detaylarına ilerleyen başlıklarda değineceğiz ancak özetlemek gerekirse cihaz, soğutma işlevi için arka kısımda iki hava çıkışı barındırıyor. Bu havalandırmalara destek ise cihazın alt ve yan bölümlerindeki ızgaralardan sağlanıyor.

excalibur g900 serisi 023

Son olarak Excalibur G900’ün giriş çıkış yuvalarından bahsedelim. Excalibur G900; 3 adet USB 3.1, bir adet Type-C, birer adet HDMI ve mini-DisplayPort, ethernet, 3.5mm kulaklık ve mini-SD kart okuyucusuna sahip.

excalibur g900 serisi 003

Teknik Detaylar

Casper Excalibur G900’ün teknik detaylarına indiğimizde birden çok parçayı karşımızda buluyoruz. Bu noktada belirtmek isteriz ki Casper, bu laptopu satın alacak kullanıcılar için çeşitli donanım değişiklikleri sunuyor. Yani kasa olarak aynı olan modelde kullanıcı dilerse ekran kartını, RAM’leri ya da depolama birimlerini değiştirerek fiyat/performansı düşürebiliyor ya da arttırabiliyor. Dolayısı ile tercih edeceğiniz sistemin teknik donanımı ve performansı da ona göre şekilleniyor.

excalibur g900 serisi 035

Elimizde bulunan Casper Excalibur G900, içerisinde sabit olarak gelen ve herhangi bir şekilde değiştirilemeyen 10. nesil Intel i7-10750H işlemci ile geliyor. Intel’in son nesli bu işlemci, altı çekirdek ve 12 iş parçacığına sahip. 12MB ön bellek ile çalışan işlemcinin en heyecan verici detayı ise temelde 2.60GHz frekans hızını Turbo modda 5.0GHz hızlara yükseltebiliyor olması. Masaüstü sistemlerde bile yeni yeni görmeye başladığımız bu frekans hızı, laptop düzeyinde adete bir devrim.

excalibur g900 serisi 014

Diğer tarafta sahip olduğumuz bu modelin içerisinde NVIDIA tabanlı ve serinin en güçlülerinden olan RTX 2070 Super ekran kartı bulunuyor. Bu kart cihaz içerisine olduğu gibi eklenmiş, yani daha düşük güç tüketen ve performansı biraz daha düşük olan Max-Q modeli değil. Dolayısı ile 2560 CUDA çekirdeği, 1770MHz frekans hızı, 8GB GDDR6 video belleği ve 256-Bit bellek arayüzü özellikleri ile bu kart, sistemi tam güçte besliyor.

excalibur g900 serisi 028

Öte yandan sistemin bellek ve depolama birimlerinin de elimizdeki model açısından oldukça güçlü olduğunu görüyoruz. RAM tarafında içerisinde 64GB RAM barındıran Excalibur G900, bu bellekleri çift kanal olarak 2933MHz hızında çalıştırıyor.

excalibur g900 serisi 033

Depolama tarafında ise şaşırtıcı şeyler görüyoruz. Bu noktada 4TB kapasiteli M.2 ve yine 4TB kapasiteli 2.5″ SSD barındıran cihaz, alan ve performansı zirveye taşıyor diyebiliriz. Ayrıca sonradan eklemek isterseniz cihaz üzerinde bir adet daha boş M.2 SSD yuvası mevcut.

excalibur g900 serisi 031

Elbette taşınabilir bir bilgisayarda en önemli teknik detaylardan birinin de ekran olduğunu söylemek gerek. Bu noktada da Casper, kullanıcılara 15.6″ inç boyutunda LED aydınlatmalı Full HD bir panel sunuyor. Panel, 144Hz yenileme süresine sahip ve tepkime noktasında 4ms gecikme değeri ile iyi bir iş çıkartıyor. Öte yandan yansımayı engelleyen Antiglare tasarım sayesinde hem görüntü verimi artıyor hem de geniş izleme açısı ile odak kaybı yaşanmıyor.

excalibur g900 serisi 007

Casper Excalibur G900’ün en merak edilen noktası ise kuşkusuz soğutma performansı. Bu tarafta termal mühendisliğe iyi çalışan Casper, tasarım kısmında da belirttiğimiz gibi çift fanlı bir soğutma kullanıyor.

excalibur g900 serisi 032

Kullanılan fanların içerisinde 71 adet kanat bulunuyor ki bu kanatlar, hava akışının etkili sağlanması için hayati önem taşıyor. Kasanın altında, yanlarında ve arka kısımlarında bulunan toplam altı kanal ile soğutmanın sürekli olarak sağlandığı Excalibur G900, yaptığımız testlerde soğutma gücünü bizlere sundu.

excalibur g900 serisi 024

Soğutma performansını irdeleyecek olursak cihaz, içerisinde hem son nesil hem de çok güçlü iki ısı kaynağı parçayı taşıyor. Bu doğrultuda birçok oyun ile en yüksek ayarlarda zorladığımız laptop, ısı noktasında genellikle 70, zaman zaman 78 dereceleri gördü. Bu bir laptop için kabul edilebilir bir değer zira küçük alanda yüksek ısı yayan parçaları soğutabilmek çok kolay bir iş değil. Ancak olumsuz olarak not aldığımız tek konu fanların çıkardığı gürültü.

excalibur g900 serisi 034

Excalibur G900, fanları üç farklı modda çalıştırabiliyor. Bu doğrultuda modlar düşük devir hızından yükseğe doğru çalışıyor. Orta seviyede çıkan gürültü nispeten kabul edilebilir olsa da, son hızda fan sesinin uçak motoru kıvamında gürültü oluşturduğunu söyleyebiliriz.

excalibur g900 serisi 018

Yani soğutma performansı çok başarılı ancak gürültü performansı o kadar iyi sonuç vermiyor. Yine de fanların işini gürültülü de olsa düzgün yapabiliyor olması, bu alanda bizim için yeterli görünüyor.

excalibur g900 serisi 017

Laptopun oyun testlerinde ise en güncel AAA kalite oyunlarını herhangi bir drop yaşamadan en yüksek ayarda 120FPS üzerinde oynatabildiğini gördük. İşin içine RTX girdiğinde bile 60 FPS altına inmeyen cihaz, bu alanda gücünü çok iyi bir şekilde gösteriyor. Oyun testleri için aşağıda vereceğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz.

excalibur g900 serisi 008

Cihazın ses performansına da değinelim. Excalibur G900, içerisinde iki adet 2W gücünde stereo hoparlör ile geliyor. Dolby ile güçlendirilen bu hoparlörler, standart kurulumlardan daha net ve daha yüksek ses performansı sunuyor. Her ne kadar oyuncular için kulaklık kullanımı daha etkin olsa da, film ve müzik deneyimi için bu hoparlörler oldukça etkili.

excalibur g900 serisi 025

Son olarak Excalibur G900’ün pilinden de bahsedelim zira taşınabilir cihazlarda pil hayati önem taşıyor. Bu doğrultuda Casper, cihazının içerisine 3950mAh ya da 3700mAh olmak üzere iki pil seçeneği ekliyor. Elimizdeki cihaz 4 hücreli ve 3950mAh kapasiteli bir pil. Normal kullanımda 2.5 saati aşan bir süre sunan bu pil, yüksek güç gerektiren işlemlerde 1 saat kadar dayanabiliyor.

excalibur g900 serisi 036

Hocanın Yorumu

Casper Excalibur G900, Excalibur serisinin son üyesi olarak masamıza konuk oldu. Tasarım noktasında beklentileri fazlasıyla karşılayan bu güçlü oyun bilgisayarı, teknik ve performans kanadında da kullanıcıları asla üzmüyor. Laptopun en önemli avantajı ise içerisinde kullanılacak donanım tercihinin kullanıcı talebine bırakılması. Böylelikle bütçe/performans oranını kendi ayarlamak isteyen ve ihtiyaçlarına göre donanım seçebilen kullanıcılar, masaüstü gibi bir laptop toplayabiliyor.

odul 2020 3lu

Excalibur G900, tüm yönleriyle bizleri tatmin eden bir bilgisayar olmuş. Yine de keşke fanlar noktasında biraz daha yalıtım sağlanabilse, soğutma gürültüsünü daha iyi yerlere çekilebilirmiş. Yine de bu cihaz; yapısı, sahip olduğu donanım gibi faktörler göz önüne alındığında etkili bir soğutma sunabilen cihazlar arasında yer alıyor.

Eğer yakın zamanda bir oyuncu laptopu alacaksanız, seçenekleriniz arasına Casper Excalibur G900’ü eklemenizi tavsiye ederiz. Ürünün tüm detaylarını içeren inceleme bağlantısına başlıkta bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Hocam cihazı sökmüşsünüz fakat kasanın nasıl açıldığını görsellerle anlatsaydınız daha yararlı olurdu. İçerik için teşekkürler..

  2. İyi günler hocam bu laptopun (g900) rtx 2060 lı modelini aldım başta iyiydi hiçbir şeyi yoktu ancak pili tamamen bitince kapandı ve açılmıyor adaptörü bağlayıp şarj ediyoruz ne ışığı yanıyor ne de açılıyor 0 tepki şarj oluyor mu olmuyor mu da bilemiyorum ilk kez şarja taktık acaba onunla bir ilgisi var mı bilemedim yardım ederseniz teşekkürler

    • Merhaba,

      Prize taktığınız anda şarj olması gerekir. Batarya belki de soketinden oynamıştır. Hiç düşürme, sallama vs gibi hareketler oldu mu? Eğer İstanbul’daysanız bir servise göstermenizde fayda var. Ne kadar oldu alalı ürünü?

  3. İyi günler Taner hocam, yakın zamanda gaming laptop almayı düşünüyorum ve gözüme Excalibur G900 16GB ram i7-10750H 1660ti modelini kestirdim fakat Casper hakkında eskiye dayalı kötü yorum sayısı çok fazla bu da kafamı karıştırmakta. Sonuçta bir kere alacağım ve çok fazla para vereceğim pişman olmak istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler