Salı, Mart 19, 2024

Casper Via G4 İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası inceleme masasından herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Casper Via G4 incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Ülkemizin önemli teknoloji firmalarından Casper, sevilen akıllı telefon serisi Via ile ülke pazarında iyi işler başarmıştı. En son Via G3 ile adından söz ettiren Casper, bu kez Via G4 modelini tüketicilere sunuyor. Bu bağlamda telefonun çıkışı ile temin ettiğimiz Casper Via G4 incelemesini sizlere sunuyoruz.

Kutu İçeriği ve Tasarım

Casper Via G4’ün kutusunu açtığımızda beklentileri fazlasıyla karşılayan bir içerik görüyoruz. Buna göre Via G4’ün kutusunda telefon; şeffaf silikon kılıf, çizilmeyi önleyici ekran jelatini, kulak içi kulaklık ve micro-USB şarj kablolu 5V adaptör bulunuyor. Haricen kullanım detaylarını içeren kitapçıkların olduğu kutu, farklı herhangi bir şey sunmuyor.

Casper Via G4 İncelemesi 013

Casper Via G4’ün genel tasarım hatlarına baktığımızda oldukça dikkat çekici bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Elimizdeki kozmik mavi renkli model olan Casper Via G4, renk noktasında mavi-yeşil-mor renkleri arasında geçiş sunan parlak bir renge sahip. Işığın geliş açısına göre renk değiştiren bu arka kapak tasarımı, tasarımın en dikkat çekici noktası oluyor.

Casper Via G4 İncelemesi 003

Telefonu elimize aldığımızda ise ön bölümün neredeyse ekran olduğunu ve en tepede dikkat çeken bir damla çentiğin olduğunu görüyoruz. 2017 yılı ile birlikte akıllı telefonlarda görmeye alıştığımız çentik tasarımı, Casper Via G4 modelinde damla şekliyle kendine yer buluyor. 

Casper Via G4 İncelemesi 008

Telefonun ön yüzü, %82 ekran çerçeve oranına sahip cam bir panelden oluşuyor. Bu noktada baştada söylediğimiz gibi en tepede damla şeklinde bir kamera çıkıntısı, altta ise bir tutamlık çerçeve bulunuyor. Kameranın hemen üzerinde ise ahize konumlandırılmış durumda. 

Casper Via G4 İncelemesi 009

Casper Via G4’ün arka kısmında alt alta konumlandırılmış çift kamera ve flaş kurulumu, orta kısımda parmak okuyucu sensör ve hemen altında Casper logosunu görüyoruz. Telefonun hoparlörü de yine arka kısmın sol alt tarafına konumlandırılmış durumda. Öte yandan telefonun sol kenarında herhangi bir tuş bulunmazken, sağ kenarda ses azalt ve arttır düğmesi ile birlikte kilit düğmesi bulunuyor.

Casper Via G4 İncelemesi

Genel anlamda ele tam oturan ve sağlam bir his veren Casper Via G4, tasarım noktasında oldukça başarılı görünüyor. Telefonun teknik detaylarında ise bizi neler bekliyor gelin birlikte öğrenelim.

Teknik Detaylar

Casper Via G4 akıllı telefonun tasarımı dikkat çekerken teknik tarafta da oldukça memnun edici özellikler görmekteyiz. Kalbinde Mediatek Helip P22 işlemci barından Casper Via G4, tüm gücünü yapay zeka destekli bu sekiz çekirdekli orta sınıf işlemciden alıyor. Cortex-A53 mimarisi ile üretilen Mediatek imzalı bu işlemci, sekiz çekirdeği ikiye bölerek dördü tasarruf ve dördü performans olmak üzere ayrı ayrı çalıştırıyor ve en yüksek 2.0GHz hızına ulaşabiliyor. 

Casper Via G4 İncelemesi 012

İşlemciye eşlik eden grafik biriminde ise IMG PoweVR GE8320 GPU bulunuyor. Yine orta sınıf bir işlemci için orta seviye grafik çözümü sunan bu dahili grafik birimi, yüksek detay gerektiren oyunlarda ortalama bir performans sunabilecek kadar güçlü durumda.

Casper Via G4’ün sahip olduğu RAM donanımında ise 3GB boyutlu LPDDR3 bellekler görmekteyiz. Android cihazlarda 4GB belleklerin yavaş yavaş standart halini almaya başladığı şu günlerde Via G4 için de 4GB RAM beklerdik. Yine de işletim sistemi ile güçlü şekilde optimize edilmiş bu donanım çoğu üst düzey kullanımda yeterli gücü sağlayacaktır. Telefonun depolama kısmında ise 32GB dahili hafıza gözlemliyoruz. Elbette bu depoalama seviyesini 288GB’a kadar yükseltmek micro-SD kart ile mümkün.

Casper Via G4 İncelemesi 002

Teknik kısımla ilgili dikkat çeken diğer noktalardan biri de ekran bileşeni. Bu noktada Casper, yeni modelinde 6.22″ boyutunda IPS panelli HD bir ekran kullanıyor. 720x1520p çözünürlüğe sahip olan ekran, 450nit parlaklığa ve 270ppi piksel yoğunluğuna sahip. Ekranın renk üretimi konusunda oldukça başarılı olduğunu ve genel kullanımda etkili bir kullanım deneyimi oluşturduğunu ekleyelim. 

Casper Via G4 İncelemesi 006

Öte yandan telefonun içerisinde 3500mAh bir batarya bulunuyor. Batarya, cihaz üzerinde Type-C yuvası bulunmadığı için yüksek hızlı şarj olmuyor ancak yine de yarım saatlik bir sürede bataryanın yarısından fazlasını şarj edebilmeniz mümkün. Normal kullanım senaryolarında da cihaz, tam dolu şarj ile bir günü rahatlıkla çıkartabiliyor.

Cihazın oyun performansını merak eden takipçiler için de Via G4 üzerinde üst düzey bir telefon kadar olmasa da birçok yüksek kalite oyunu orta seviyeli ayarlarda rahatlıkla oynatabilmek mümkün. Gerek PUBG, gerek PES ve gerek Fortnite gibi oyunlarda yaptığımız testler sonucunda, düşük ve orta ayarlarda oyun zevkini baltalamayan bir kullanım deneyimi elde ettik. Elbette bu seviye bir telefon için daha iyisini beklemek haksızlık olur. 

Casper Via G4 İncelemesi 011

Son olarak cihazın Android 9 Pie işletim sistemi yüklü olarak geldiğini belirtelim.

Kamera Performansı

Casper Via G4, güncel akıllı telefon tasarımlarının vazgeçilmezi olan çift kamera kurulumu ile geliyor. Bu noktada iki kamera kullanan Casper Via G4, ana kamerasında 13MP çözünürlüklü ve f/1.8 diyafram aralıklı bir sensör kullanıyor. Sensör, oto odaklama, HDR desteği gibi özelliklerin yanında video filtre modlarını da destekliyor. Kameranın video sabitleme özelliği bulunmasa da, 1080p çözünürlükte 30FPS kayıt gerçekleştirebiliyor. Yine de gönül 60FPS aramadı değil.

Casper Via G4 İncelemesi 002

Öte yandan ana kameraya eşlik eden diğer sensör, 2MP çözünürlükte ve f/2.0 diyafram aralığına sahip bir telefoto kamera. Anlayacağınız üzere portre çekimleri için derinlik efekti sunan bu sensörün harici bir görevi bulunmuyor. Bu iki kameraya eşlik eden de bir flaş mevcut.

Son olarak telefon, ön kamerasında 8MP çözünürlüklü ve f/2.0 diyafram aralıklı bir sensör barındırıyor. Yapay zeka destekli portre moduna, ekran flaşı desteğine ve Full HD video kaydedebilme yeteneğine sahip bu kamera da selfieler için başarılı sonuçlar üretiyor. 

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 9

Yaptığımız dış ve iç mekan çekimlerinde Casper Via G4’ün özellikle doğal ışıkta çok iyi fotoğraflar ürettiğini gözlemledik. Düşük ışıkta ise telefon, otomatik ayarlamaları kendisi yaptığı taktirde bol grenli ve soluk resimler üretiyor. Ancak ipleri elinize alıp manuel olarak ışık, ISO ve odaklama ayarı yaparsanız, çok kaliteli gece görselleri oluşturabilmeniz mümkün.

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 4

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 5

Renk doygunluğu konusunda da Via G4, ne çok yapay canlı renkler ne de çok soluk renkler üretiyor. Kararında ayarladığı renk düzeyini iyi şekilde işleyen cihaz, bu noktada da göz boyamaktan uzak. Portre çekimlerinde ise yine başarılı sonuçlar üreten cihaz, kimi zaman odak nesnesinin kenarlarını kaçırabiliyor. Yine de doğru açıdan ve mesafeden etkili resimler çekebilmek mümkün.

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 12

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 2

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 1

Cihazın yapay zeka destekli bir işlemcisi olduğundan bahsetmiştik. Bu doğrultuda kamera özelliklerinde de yapay zekanın nimetlerinden faydalanabilmek mümkün. Çekilen resimleri yapay zeka gözünden geliştirebilen cihaz, fotoğrafın içeriği ve pozisyonuna göre de çeşitli düzenleme ayarları sunabiliyor.

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 8

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 10

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 13

Casper Via G4 İncelemesi Resimler 6

Genel itibari ile Via G4’ün kamera performansının oldukça tatminkar olduğunu söyleyebiliriz.

Hocanın Yorumu

Casper Via G4, Via serisinin başından bu yana geliştirilmiş en yeni telefonu konumunda. Bu yenilik elbette sadece model bazında değil, teknik ve tasarım noktasında da göze çarpar cinsten. Tasarımsal açıdan cezbedici bir görünüm sunan cihaz, teknik kısımda da rakiplerine göre oldukça etkili performans sunuyor.

Sunduğu teknik özellikler ve dikkat çekici tasarımı ile birlikte ülkemiz piyasasında 1399 TL gibi uygun bir fiyat etiketine sahip olan Casper Via G4, inceleme boyunca beğendiğimiz tüm detaylarında yanında fiyat avantajı ile de kendisini gösteriyor. Bu noktada fiyat/performans ürünü olarak gösterebileceğimiz Casper Via G4, tavsiye edebileceğimiz bir model konumunda.

editör onaylı tavsiyeli fiyat performans ödül

İnceleme yazımızı burada bitirirken incelemenin video haline aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Hocam selam hayirli yorumlar senden bir ricam var yanıt verirsen mutlu olurum Casper vira g4 kullanıyorum daha yeni sayılır şubat ayında aldım senden yardimim 112. Kanalı nasıl keyif yapacağım bunu bulamadım AFAD ACIL DURUM ICIN Hücre yayınlarını alamadım yerini bulamadım

  2. Hocam merhaba bende casper via g4 kullanıyorum şubat ayında aldım ve fazla telden anlamam senden ricam ve yardim isteğim mesajlarda hücre yayını yada AFAD ACIL aktif hale getirmek istiyorum ama yapamadım hücre yayını yerini de bulamadım yardımcı olursan sevinirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler