Çarşamba, Nisan 24, 2024

Cep Yakan iPhone 7 Türkiye Satış Fiyatı Resmileşti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birazdan şahit olacağınız iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Türkiye satış fiyatlarını incelerken lütfen ağzınızı kapatmayı unutmayın. Zira tahmin edilen fiyatlar üç aşağı beş yukarı doğru çıktı. İşte depolama seçeneklerine göre değişen iPhone 7 serisinin Türkiye satış fiyatları sizlerle..

Apple Online Ödemeye %4 İndirim Yapıyor

Fiyat detayına inmeden önce belirtmek istediğim iki konu var. Birincisi Apple Store‘dan online ödeme yaptığınız taktirde %4 indirim yapılacak. Onun dışında daha önceden yeni bir renk skalası olarak aramıza katılan Jet Black (Simsiyah) versiyonu da fiyata renk katmış. Bildiğiniz üzere iPhone 7‘lerde artık 16 GB versiyonları olmadığı gibi, direkt olarak 32 GB depolama alanlı iPhone 7‘ler ile satışa sunuluyor. Bu durumun da fiyata etki ettiğini belirtebiliriz.

Amerika’da 635 dolardan başlayan iPhone 7 fiyatları Türkiye topraklarına girdikten sonra KDV, ÖTV, ZTV, MTV, QTV ve TRT Bandrol vergileri ile çarpılarak aşağıdaki dehşet rakamlara ulaşmış durumda. Alacaklara şimdiden hayırlı geçmişler olsun..

iphone_7_turkiye_fiyat
Fiyatlar

iPhone 7 Serisi

❱ iPhone 7 (32 GB) 3249 TL

❱ iPhone 7 (128 GB) 3649 TL

❱ iPhone 7 (256 GB) 4049 TL

iPhone 7 Plus Serisi

❱ iPhone 7 Plus (32 GB) 3799 TL

❱ iPhone 7 Plus (128 GB) 4199 TL

❱ iPhone 7 Plus (256 GB) 4599 TL

Ne Düşünüyoruz ?

Aslında hiç bir şey..koca bir hiç.. iPhone serilerinin veya diğer akıllı telefonların veya diğer radyosu olarak ürünlerin ekstra KDV ve TRT Bandrol fiyatlarının yansıtılması hepimizi derinden etkilemeye devam ediyor. Amerika’da bir iPhone 7‘nin fiyatı 2200 TL ve civarlarına denk gelirken, bizde 3249 TL‘ye en düşük modelini alıyor olmamız “hayırdır abi bu nasıl bir fiyattır ?” sorusunu ister istemez dememize neden oluyor.

Burada suçlu aramıyor kimse. Sorun Apple’da da değil. Sorun vergilerin bu kadar yüksek olup alamıyor olmamızdan kaynaklanıyor. Zaten KDV ödüyorduk aldığımız cihazlar için ancak bir de üzerinde TRT Bandrol vergisi çıkınca rahat 150 – 200 TL daha fiyatların üzerine bindi. Alım gücü daha da düştü. İnşallah bu durum kısa süre içerisinde halledilir ve alınabilecek fiyatlara düşer.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler