Cuma, Ekim 18, 2024

Chery Ne Kadar Sağlam? Testler Neler Söylüyor?

Türkiye pazarına girdiği günden bu yana yeni otomobilleriyle büyük ses getiren Chery, yine ses getirecek olan bir haberle gündemde. Bu kez araçların fiyatları ya da araçların teknik özellikleri değil de sağlamlıkları haber oldu.

Zira Chery bu kez ilginç bir sağlamlık testi yaptı ve test sonuçlarında araçların şaşırtıcı derecede iyi bir performans gösterdiği ortaya çıktı.

120 Km Hızla Çarpışma Testi

Test markanın yeni nesil sedan modeliyle yapıldı. Kısa süre önce tanıtımı yapılan elektrikli model Exeed ES serisinin kullanıldığı testte merkezde çapraz bir şekilde duran araca, her iki yandan 120 km hızla iki ayrı aracın çarptığını görüyoruz.

Dikkat çeken kısım bu kadar süratli bir çarpışma sonucunda bile her iki yandan darbe alan aracın neredeyse ciddi hiçbir hasar almamış olması.

BENZER:  Renault Şubat Ayı Fiyat Listesi Açıklandı, Sevilen Modellere Zam!

Aracın sütun kısımlarında içe doğru çok bir bükülme olmuyor. Aynı şekilde darbe alan noktalarda da sürücü ya da yolcuların hayatını tehlikeye atacak olan bir hasar meydana gelmediği görülüyor.

YouTube video

Sağlamlığı bir yana aracın çarpışma sırasında belli teknolojilerinin öne çıkıp kendisini gösterdiğini söylemek lazım. Birincisi çarpışma sonrasında güvenlik için gizli olan kapı kolları açılıyor.

Sonrasında ise aracın çarpışmayı algılayıp acil durum sinyal sistemini de devreye soktuğunu görüyoruz.

Testlerde kullanılan model Exeed ES henüz ülkemizde satışa çıkan bir model değil. Yeni tanıtılan araç 900 km menzil değeri sunuyor ve Cuma günü Çin genelinde satışa çıkacak. Ülkemizde satışa sunulur mu sunulmaz mı orası net değil.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler