Pazar, Eylül 8, 2024

Yeni Renault Duster Fiyatı ve Tüm Özellikleri! Alınır mı?

Yenilenen yüzüyle Duster sahalara dönüyor. 1.234.000 TL'den başlayan fiyatlarla satılması beklenen yeni seride dikkat çeken birçok yeni teknoloji var.

Paylaş

Dacia’nın bu günlere gelmesini sağlayan iki etken varsa bunlardan biri kesinlikle Duster modelidir. Uygun fiyatlı bir SUV olmasının yanında, genel olarak düşük masraflı bir araç görülmesi, seriyi yıllar boyunca tercih edilen güzel bir alternatif haline getirdi. Fakat artık işler değişti. Otomobil teknolojileri resmen sınıf atladı. Yeni nesil tasarımlara geçiş yapıldı ve artık daha teknolojik araçlar görüyoruz. İşte bu dönüşüme ayak uydurmak isteyen çatı şirket Renault, Duster efsanesini ana marka altında yeniden satışa sundu. Yeni Renault Duster ile tanıştık.

Bazı versiyonları ülkemizde üretilecek olan aracın, yine ülkemizde en çok satan SUV modelleri arasındaki yerini almasını bekliyoruz. Tabii ki burada asıl önemli olan aracın yeni yüzüyle beraber neler sunacağı kısmı. Bu içeriğimizde araç neler sunuyor ve değişim ne kadar etkili değerlendireceğiz. Özellikle değişen tasarıma yeni bir sayfa açmak gerekecek. Yolumuz uzun ve hemen başlamamız gerekiyor.

2024 Renault Duster ile Tasarıma Yeniden Bakış Atıyoruz

Detaylara ayrı ayrı gireceğim ama önce yeni araçta ne gördüğümüze bir bakalım. Dacia bu modelde, arazi araçlarına benzeyen daha düz bir form belirlemiş. Ön kısımda sert hatların öne çıktığı kaput, kaput üzerinde yeni rüzgar kanalları ve dev bir Renault yazısı. Bu aracın yeni bir karakter gösterdiğini işaret ediyor.

Ön kısımda ızgara alanı küçültülmüş ancak havalandırma alanı eşit olarak büyütülmüş. Böylece daha çok arazi aracını andıran bir yapıya ulaşılmış. Farlarda yine Y formu yapısı kullanılmaya devam edilmiş. İnce LED’ler modern bir görüntü sunuyor ve Y formunu bu tip araçlarda başarılı buluyoruz.

Renault Duster

Yanlara geçtiğimiz zaman, ben artık büyüdüm havası içerisinde olan bir otomobille karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. Yan kısımda çamurluk bölümleri artık çok daha geniş ve aracın biraz daha kaslı gözükmesini sağlamış.

Zaten yerden yükseklik açısından bakacak olursak, bir SUV modelinden beklenen tatmin edici yükseklik değeri karşımıza çıkıyor. Davlumbazlar ve yan korumalar aradığımız SUV havasını bize sunuyor. Sportif olmaktansa biraz daha arazi uyumlu hale gelmiş bir araç havası var.

Renault Duster

Gelelim arka kısma. Yani beklenen bir tasarım değişikliği değildi. Arka kısımda karakteristik olan Dacia havası değiştirilmiş. Range modellerine benzer bir havada yüksek formda bagaj tasarımı benimsenmiş. Yine burada Renault yeni logosunun merkeze konumlandırılmış olduğunu da belirtelim. Ayrıca stoplarda kullanılan Y form dizaynı da yerli yerinde.

İç Tasarımda Yenilikler

Yeni Renault Duster iç tasarımı adeta baştan kuruyor. Tam merkezde yatay olarak konumlandırılmış olan Open R10.1 inçlik dokunmatik ekran var. Ekran kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto destekliyor. Ekranın hemen altında Y form şeklinde hazırlanmış olan havalandırma ızgaraları var.

Bunun altında ise Chery modellerine benzer bir hava içerisinde tasarlandığını gördüğümüz dokunmatik kontroller var. Klima kontrol butonları gibi düğmeler bu kısma taşınmış.

Renault Duster

Bir alta indiğimiz zaman USB portlarını ve kablosuz şarj için ayrılmış olan alanı görüyoruz. Buralarda çok düz bir yapı var. Herhangi bir hat ya da kavisli bir alan yok.

Orta konsolun hemen altında benim en çok dikkatimi çeken bölüm ise yenilenmiş olan vites topuzu oldu. Çok küçük bir forma getirilen vites topuzu, kullanım alanı açısından bir kazanç sağlayacaktır.

Sürücü kısmında da tamamen yenilenmiş olan bir yaşam alanı bizi karşılıyor. Sürücü alanında 7 inçlik renkli gösterge paneli var. Yenilenmiş fonksiyonel direksiyonun hemen önünde yer alan renkli ekranda sürüş verilerini, E-Tech bilgilerini ve 4X4 versiyonlarda 4X4 bilgilerini görebiliyorsunuz.

Renault Duster

YouClip Sistemi

İşte iç tasarımda aradığım değişikliklerden birisi. Yeni Duster modeline YouClip sistemi adı verilen bir sistem eklenmiş. Bu sistemde araç içerisinde 8 farklı noktaya dağıtılmış olan çok yönlü sabitleme bölümleri bulunuyor.

YouClip için hazırlanan bu sabitleme noktalarına, akıllı aksesuarları takabiliyorsunuz. Mesela bu noktalardan birine taktığınız bir bardaklık aparatını ya da bir lamba aparatını kolayca kullanmanız mümkün.

Renault Duster

Geniş Bir Hacme Yer Verilmiş

2024 Renault Duster için iç mekandan söz ederken gelin bir de ölçülere bakış atalım. Yeni modelde daha geniş bir bagaj hacmine yer verilmiş. 520’ye kadar çıkan bir bagaj hacmi var.

BENZER:  Chery Tiggo 9 Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek? Özellikleri Neler?

60/40 katlanır arka koltuklar bagaj alanının artması noktasında etkili oluyor. Bunun dışında araca eklenen gözlerle beraber saklama alanı 28,9 L seviyesine kadar çıkarılmış.

Renault Duster 6 - PC Hocası

Yeni Renault Duster Ölçüleri

  • Dingil Mesafesi: 2657 mm
  • Yükseklik: 1616 mm
  • Genişlik: 2069 mm
  • Uzunluk: 4343 mm
  • Boş Ağırlık: 1380 kg ama sürücü dahil hesap

Yeni Renault Duster Motor Özellikleri Neler?

Aracın 3 ayrı motor seçeneği bulunuyor. Öne çıkan seçenek E-Tech full hibrit versiyon. Tüm seçenekleri ayrı ayrı ele alalım.

Renault Duster

E-Tech Full Hybrid Motor

145 beygirlik karma güç değerine sahip. Tork kısmında ise 148 Nm tork değeri karşımıza çıkıyor. 4 silindirlik motorda e-shifter otomatik vites var. Bu motor seçeneğinde maksimum hız 180 km olarak belirlenirken, 100 km hızlanması ise 10.1 saniye olarak açıklanmış durumda.

Yakıt tüketim değeri ise 100 km’de 5L olarak belirlenmiş. Toplam 980 km’ye varan menzil değerinden söz edilmiş ama tabii ki sürüş dinamiklerine göre bu durum değişecektir.

Mild Hybrid Motor

Manuel vites ile gelen ikinci seçenek. 130 beygirlik güç sunan motorda 230 Nm tork değeri karşımıza çıkıyor. 3 silindir olan bu motorda 6 ileri manuel vites şanzıman seçeneği sunuluyor.

Maksimum hız yine bir önceki motor seçeneğinde olduğu gibi 180 km ile sınırlı. 100 km hızlanma süresi ise 11 saniye olarak belirlenmiş. Yine hibrit olan bu seçenekte yakıt tüketimi 6 litre olarak belirlenmiş durumda.

Renault Duster fiyat - PC Hocası

Eco-G Motor

Türkiye’de üretilecek olan versiyon olacak. 1.0 TCe ECO-G motor 100 beygir gücünde. 6 ileri manuel vites seçeneğiyle beraber geliyor. 100 km için ortalama yakıt tüketimi ise 7,9 (LPG) L olarak açıklandı.

Motorun maksimum hız değeri ise 163 km olarak açıklandı. 100 km hızlanma süresi ise 14 saniye gibi oldukça yüksek bir değer.

Renault Duster 7 - PC Hocası

Renault Duster Paket Seçenekleri ve Teknolojileri

Araçta iki ayrı donanım seçeneğine yer veriliyor. İlk donanım seçeneği Evolution. Bu seçenek giriş model olarak da anılabilir. LPG kullanan motor sadece bu seçenekte var. İkinci paket ise Techno seçeneği. Bu donanım seçeneğinde de LPG’li motor dışında tüm seçenekler var. Aracın maksimum paketinde yer alan teknolojik özellikleri ise hemen aşağı ekliyorum.

En dolu Pakette Yer Alan Teknolojiler

  • Ön, arka ve yan park sensörleri
  • Multiview kamera
  • Kör nokta uyarı sistemi
  • Otomatik uzun ve kısa farlar
  • Hız ayarı ve hız sınırlayıcısı
  • Geri görüş kamerası
  • Isıtmalı ön koltuklar
  • Isıtmalı direksiyon
  • Elektrikli ve ısıtmalı katlanabilir yan aynalar
  • Elektrikli ön ve arka camlar
  • Siyah kumaş ve gri TEP dokulu koltuk, Renault logolu ve gri dikişli
  • Deri direksiyon
  • Eller serbest Renault Card sistemi ve çalıştırma
  • 6 yönlü olarak ayarlanabilir sürücü ve ön yolcu koltukları
  • LED ön farlar
  • LED Gündüz Farları
  • Modüler Tavan barı
  • Otomatik yanan farlar ve yağmur sensörleri
  • Trafik işareti tanıma sistemi
  • Acil fren destek sistemi
  • Elektrikli park freni
  • Çarpışma uyarı sistemi
  • Güvenli mesafe uyarı sistemi
  • Otomatik uzun ve kısa farlar
  • Hız sınırlayıcı
  • Sis farı
  • Kablosuz Şarj
  • Otomatik klima
  • 5 farklı 4X4 sürüş modu
  • 17 adede kadar gelişmiş sürüş destek sistemi

YouTube video

Yeni Renault Duster Fiyatı Ne?

Henüz 2024 Renault Duster için fiyat açıklanmadı. Ancak yakın zaman önce Türkiye Sigorta Birliği Kasko Değer Listesi üzerinden bazı paketler için fiyatlar sızdı. Buna göre giriş paketin fiyatının 1.234.000 TL seviyesinde olması bekleniyor. Üst versiyonda ise fiyat 1.616.000 TL olarak gözüküyor. Ama dediğimiz gibi bunun için resmi bir açıklama yok.

Evet benim söyleyeceklerim bunlar. Aracın ön sipariş süreci başladı ama hala net satış tarihi ve fiyat bilgileri yok. Resmi sayfayı da hemen şuraya ekliyorum. Yakın zamanda satışlar resmen başlayacaktır diye umut ediyorum.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler