Cumartesi, Eylül 7, 2024

Chery Tiggo 8 PRO MAX Türkiye’de! Fiyatı ve Özellikleri

Chery Tiggo 8 PRO MAX satışa çıktı. Fiyatı ile dikkat çeken yeni modelde nasıl farklar var? Hangi paket seçenekleri satışa sunulacak?

Paylaş

Tiggo 8 PRO MAX Türkiye’de satışa çıktı. Sürpriz bir hamle yapan Çinli dev, mevcut otomobillerinin yeni yüzünü sunmuş oldu. Türkiye fiyatı da açıklanan serinin teknik özelliklerine ve motor seçeneklerine bir bakış atacağız. Bakalım ailenin yeni üyesinde neler var?

Tiggo 8 PRO MAX Nasıl Özellikler Sunuyor?

Yeni modelin tasarımından başlayalım. Tasarım kısmında mevcut olan seri ile çok büyük farklar karşımıza çıkmıyor. Bu modelde de Full LED ön farlar ve Elmas detay dev ızgara alanı bizi karşılıyor.

Bunun dışında jantlar kısmında da 19 inçlik alaşımlı jant seçeneği sunulmuş durumda. Yeni araçta renk seçeneği kısmında ise siyah, beyaz, mor, teknoloji gri, gri, yeşil ve mavi renk seçenekleri karşımıza çıkıyor.

Chery Tiggo 8 PRO MAX

İç kısma geçtiğimiz zaman ise mevcut olan Avantgarde paketleriyle çok benzer bir tasarım yapısının sunulduğunu görüyoruz. Tamamen deri olan iç döşemede merkezde konumlandırılmış olan dev ekran, sürücü kısmı ve multimedya ekranı olarak iki parçaya ayrılmış durumda. 24,6 inçlik dev ekran, standart modellerde yer alan ekrandan çok daha modern duruyor. Ayrıca seride W-HUD hayalet ekranın bulunduğunu da ekleyelim.

Burada ses sistemine de bir parantez açmak gerekecek. Tiggo 8 PRO MAX modelinde ses sistemi kısmında Sony imzalı ve 10 hoparlörü bulunduğu bir yapı bizi karşılayacak.

Chery Tiggo 8 PRO MAX 4 - PC Hocası Chery Tiggo 8 PRO MAX 2 - PC Hocası

Chery Tiggo 8 PRO MAX 3 - PC Hocası Chery Tiggo 8 PRO MAX

Alt kısımda vites topuzunun bulunduğu bölümde ise ön alana doğru kavisli olan bir saklama alanı dikkat çekiyor. Ayrıca vites topuzunun tasarımı ve buton yerleşimleri de biraz daha değiştirilmiş. Modern bir yüz olduğunu söyleyebiliriz.

BENZER:  Chery Tiggo 7 Sport Satışa Çıkıyor! İlk Görseller Geldi

Ölçüler kısmında ise çok ufak bir değişim var. Yeni araç 2710 mm aks mesafesi ve 4720 mm uzunluk değeri sunacak. Standart Pro modelde uzunluk değeri 4722 mm seviyesindeydi.

Chery Tiggo 8 PRO MAX

Tiggo 8 PRO MAX Motor ve Diğer Özellikler

Globalde satılan araçtan farklı olarak ülkemize gelen modelde motor kısmında 1.6 TGDI seçeneğini göreceğiz. Henüz resmi sitede motorun detayları açıklanmadı ama Tiggo 7 Pro Max serisine gelen motor ile aynı özelliklerin olmasını bekliyoruz.

Bu motorda 145 beygirlik güç değeri sunulurken, 275 Nm tork karşımıza çıkıyor. 100 km ortalama yakıt tüketimi ise 7 litre civarlarında seyrediyor.

Şanzıman kısmında da şimdilik detaylı bir açıklama yok. Fakat şu var ki 7 Pro Max modelinde 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman var. Muhtemelen  bu modelde de aynı şanzıman türü olacak.

Chery Tiggo 8 PRO MAX

Diğer Özellikler

Araç her zaman olduğu gibi premium özellikler sunacak. 540 derece görüntüleme sistemi, şeritte kalma asistanı, kör nokta uyarı sistemi, akıllı hız sabitleme sistemi, gelişmiş ADAS güvenlik sistemleri ve çok daha fazlası sunuluyor.

Tiggo 8 PRO MAX Fiyatı Nasıl?

Tiggo 8 PRO MAX iki farklı versiyon ile satışa çıkacak. Intelligent ve Exceptional versiyonlarını göreceğiz.

Fiyatlar

  • Intelligent paket – 1.912.000 TL
  • Exceptional paket – 2.062.000 TL

Satışların şu an için başladığını ve araçların resmi siteye eklendiğini de bir not olarak belirtelim.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler