Cumartesi, Eylül 7, 2024

Chery Yeni Aracını Duyurdu! Chery eQ7 ile Tanışın

Paylaş

Uzun yıllar önce ülkemizden ayrılan Chery, şu sıralar Türkiye otomobil pazarının gündeminde. Zira markanın ülkemiz için pazara dönüşü çok hızlı oldu. Tiggo ve Omoda serileriyle yeniden satışlara başlayan marka, geri dönüşün ilk aylarından en çok satan SUV markalarından biri olmayı başardı. Ülkemiz pazarında attığı adımlar bir yana, markanın sürekli yeni modeller tanıtmaya devam ettiğini de belirtelim. En son Chery eQ7 modeli duyuruldu.

Söz konusu seri, Tiggo modellerinin aksine kompakt yapısı ile geliyor. En büyük farkı ise içten yanmalı motor seçeneğinin olmaması.

Chery eQ7 Neler Sunuyor? Fiyatı Nasıl?

Yeni model, tamamen elektrikli araçlar sınıfında yer alıyor. İçten yanmalı herhangi bir motor seçeneğinin de bulunmadığı seri, kompakt bir SUV olarak tanımlanabilir.

4675 mm uzunluk, 1910 mm genişlik, 1660 mm yükseklik ve 2830 mm aks mesafesi mevcut. Bu ölçülerle beraber aracın standartlara göre daha uzun ancak aks mesafesinin de biraz daha kısa olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni alüminyum şasisiyle beraber gelen modelde yer alan elektrik motoru, 221 beygirlik bir güç üretilmesini sağlıyor. Bu motorun yanında menzil değeri ise 512 km olarak açıklandı. Rakiplerle kıyaslandığı zaman 512 km menzil değeri de bir hayli makul bir değer olarak görülebilir. Benzer birçok modelde menzil değerlerinin 400 km seviyelerinde kaldığını biliyoruz.

BENZER:  Toyota Fiyat Listesi Yenilendi! - 2024 ( Sürekli Güncel)

Chery eQ7 3 - PC Hocası Chery eQ7 4 - PC Hocası Chery eQ7 5 - PC Hocası

Yeni serinin sunduğu teknolojilere gelecek olursak Chery eQ7, teknolojik açıdan da başarılı bir araç diyebiliriz. Aracın konsol kısmında 24.6 inçlik bir ekran paneli karşımıza çıkıyor. Tek ekran tasarımının benimsendiği panelde dijital gösterge alanı ve multimedya ekranının da yer aldığını söylemek gerekiyor.

Markanın diğer araç serisi Tiggo modelleri ile kıyaslandığı zaman daha sade bir tasarım yapısının olduğunu söyleyebileceğimiz Chery eQ7, önemli birçok sürüş destek sistemini de beraberinde sunuyor.

Chery eQ7 Fiyatı Nasıl?

Gelelim aracın fiyatına. Serinin fiyatı yine rakiplerine göre çok daha uygun bir seviyede. Aracın giriş seviyesi modeli 143.900 Yuan olarak belirlenmiş durumda. Türk lirası karşılığı olarak bakacak olursak 540 bin TL seviyelerinde bir fiyattan söz etmek mümkün.

Tabii ki Türkiye’de satışa çıkar mı satışa çıkarsa ne zaman satışa çıkar bu da net değil. Olur da satışa çıkacak olursa, fiyat bundan çok daha yüksek olacaktır. Vergi gibi bir faktör var.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler