Perşembe, Nisan 25, 2024

Chrome OS’a Yeni Güncelleme Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Öncelikle “Chrome OS ne?” diye sormadan Chrome OS‘tan bahsedelim. Bahsi geçen Chrome OS, Chromebook adıyla satışa çıkan cihazlarda yüklü, oyun oynamak falan değil de işi sadece internetle olan kesim için hazırlanmış, Google destekli bilgisayar işletim sistemi. Dilerseniz şimdi detaylara yakından bir göz atalım.

Chrome OS’a Yeni Güncelleme Neler Getirdi ?

Bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz Chromium/Chromixium OS adıyla açık kaynaklı versiyonu da var. Her neyse, Chromebook sahibi olanların yüzünü güldürecek yeni bir özellik ile Chrome OS‘a yeni güncelleme geldi.

chrome os

Son dönemde Chromebook ve Chrome OS yüklü cihazların her ne kadar kullanıcı sayısı git gide artsa da popülerliği oldukça az olan Chrome OS‘a kullanıcıların işlerine çok yarayacak özellikler getirildi. Chrome OS‘a dokunmatik uyumluluğu getirilmesi ile dokunmatik ekran sahibi Chromebook ve Chrome OS yüklü cihazlarda Chrome OS‘u kullanmak ve kontrol etmek daha kolay olacak.

İlk günlerden bu yana Chrome OS, kendini giderek geliştirmiş ve uzun bir yol kat etmiş durumda. Günümüzde birçok “oyuncu” bulunduğundan dolayı rağbet görmese de, işi internet ile olanlar için, üniversite öğrencileri için çok iyi bir işletim sistemi olduğunu kabul etmek gerek. Birçok ülkede işi bilgisayarla olanlara dağıtılan bilgisayarlar genelde Chromebook olmakta. Türkiye’ye gelmesi dahilinde iş göreceğini söyleyebilirim

Ayrıca yeni sürümle beraber uygulama başlatıcısı özelliği de gelmiş durumda. Sol alt köşeye tıklandığında bir Google arama çubuğu ve uygulamalardan sık kullanılanlar çıkıyor, yukarı kaydırıldığı takdirde bütün uygulamaları görebiliyorsunuz.

Yeni özellikleri açmak için “chrome://flags/#enable-fullscreen-app-list” iznini Chrome üzerinden vermek gerektiğini de belirtelim. Özellikleri beğenmeyenler olursa da korkmasınlar, zart diye bu halde çıkmayacak. Videosuna aşağıdan erişebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Ben:Abi hangisini açim?
    Abim:Anana git sor.
    Ben:sesi açtım seni sağar etçem trashloop gücü!
    Abim:Allah belanı versi-
    Odaya annem girer.
    Annem:Pu Allah senin belanı versin AMİN.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler