Cuma, Mart 29, 2024

Yolda Geliyor: 5G İnternet Tam 6.5 Gbps Hıza Sahip

Paylaş

silkroad gaminggentr

5G Teknolojisi ile birlikte dünyada çok şeyler değişecek. Ülkemiz 4.5G internet veri aktarımını şuanda kullandığı gibi, 2018 yılından itibaren yeni internet ile tüm dünya tanışacak. Peki 5G‘nin hızını hiç hayal ettiniz mi ? Tam 6.5 Gbps! Üstelik anlık aktarımlarda da veri kaybı neredeyse sıfır.

Verizon ve Ericson Testleri Gerçekleştirdi

Birazdan aşağıda izleyeceğiniz videoda inanılmaz internet hızları göreceksiniz. Testleri gerçekleştirmek için ekip boş bir pistte son model araçlarını altına çekip 5G internet hız testlerini gerçekleştirdiler. Testin içerisinde bir de VR gözlüğü ile anlık aktarım yaparak araba kullanma da yer alıyor. Sürücü ise sıfır kayıp ile testi başarılı bir şekilde geçiyor.

Videonun ilerleyen dakikalarında 6.5 Gbps hızı gördükten sonra derin bir nefes almıştık. Fakat işi daha fazla überleştiren Verizon, spor otomobilin tüm camlarını siyah bir film ile kapattı. Ardından 5G teknolojisi ile entegreli olan VR gözlüğü takarak sıfır görüş açısından VR gözlük ile otomobili kullandı. Şuanda elde edilen verilere göre; ABD’de ortalama internet hızı 50 Mbps olarak kabul ediliyor. Türkiye’de ise bu rakam 8 Mbps’lere iniyor. Yani aramızda 42 Mbps’lik bir kayıp var. Üstelik bu hızlar ev kullanımları için.

5G internet hızına baktığımızda ise 6.4 Gbps ABD’deki standart bir ev kullanıcısının internet hızından tam 120 kat daha hızlı olduğu anlamına geliyor. Bizle kıyaslamıyorum bile çünkü matematiğimiz yetmiyor. Ancak 4K bir video açmak istediğinizde yüzlerce 4K videoyu aynı anda açarak oynatabilirsiniz. Böyle hızlar her ne kadar hayal gelse de, bir gün biz de 4K video izleyip, yükleyebileceğiz hocalarrr!

5g test verizon

Gecikme Süresi Neredeyse Sıfırın Altında

5G testleri gerçekleştirilirken sanal gerçeklik gözlüğüne anlık aktarım mükemmeldi. Gecikme süresi neredeyse sıfırın altında olduğu gibi, tarama hızı ve video akışı son derece hızlı olarak görünüyor. Üstelik bu test gerçekleştirilirken 4G ve 5G karşı karşıya getirilerek kıyaslama yapıldı.

Ne diyelim hocalar. Videoyu izleyince zaten detayları göreceksiniz. Ancak 4.5G teknolojisine henüz yeni geçmişken, 5G teknolojisine 2018 yılında ülkece nasıl geçeriz bilemiyorum. Bu konuda ülkemizde çalışmalar yapılmaya devam ediyor. En son örneğini buradan görebilirsiniz. İnşallah biz de bu mükemmel hızlara ulaşarak internetin keyfini çıkartabiliriz diyerek sizleri video ile baş başa bırakalım.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Hocam internet hızları mükemmel görünüyor ama internet fiyatları altyapı yetersizlikleri düşünülürse benim yaşadığım coğrafya ya 2050 ye doğru gelir gibi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler