Perşembe, Nisan 25, 2024

Chrome’da QR Kod ile Web Sayfası Paylaşma Dönemi Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google şimdi Chrome 88 sürümünde QR Kodlar aracılığıyla web sayfası paylaşımının genel kullanılabilirliğini kullanıma sundu. Bu özellik bir süredir Chrome’un gizli bölümü flags’lerde mevcuttu, ancak şimdi Google Chrome kullanan %70’den fazla masaüstü kullanıcılarının tümü tarafından kullanılabilir.

Bu özelliği denemek istiyorsanız erişmek oldukça kolay, adres çubuğuna tıklayarak veya web sayfasına sağ tıklayarak erişilebilir. Görüntüler ayrıca kendi QR Kodları aracılığıyla da paylaşılabilir.

image
Chrome'da QR Kod ile Web Sayfası Paylaşma Dönemi Başlıyor 3

Akıllı telefonların yerleşik fotoğraf uygulamalarının çoğu artık otomatik QR Kodu taramaya sahiptir, yani yalnızca telefon kamera uygulamanızı açıp ekranınıza doğrultarak paylaşılan URL’yi açabilirsiniz. Bu özellik, telefonları ve bilgisayarları bağlamanın başka bir yoludur ve WIFI, Bluetooth veya eşleştirilmiş cihaz bağlantıları gibi diğer daha az güvenilir yöntemlere göre daha az kısıtlama içeriyor.

image 1
Chrome'da QR Kod ile Web Sayfası Paylaşma Dönemi Başlıyor 4

Özelliğin en sevimli yanlarından bir tanesi ise QR Kodun tam ortasında Chrome’un ikon haline gelmiş dinazoru yer alıyor ve bana kalırsa ilerleyen zamanlarda bu QR kodu dilediğimiz gibi kişiselleştirebilirsek daha da işlevsel olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler