Cuma, Mart 29, 2024

Chrome’dan İnternet Sitelerine Karanlık Modu Desteği

Paylaş

silkroad gaminggentr

Karanlık modunu seviyorsanız Chrome‘a gelecek bu özelliği çok seveceksiniz. Chrome internet sitelerine artık “Kullanıcının renk paleti tercihi” özelliğini sunacak.

En son çıkan Chrome Beta versiyon 76, “Prefers-color-scheme” (Tercih edilen renk düzeni) açılıp kapanabilir css seçeneğini ekledi. Neredeyse tüm internet sitelerinin beyaz arkaplan üzerine siyah yazı barındırıyor. Bu temadan sıkılan veya sevmeyen insanların sayısı, seven insanların sayısından fazla.

Daha önce Chrome 73 beta sürümünde Android‘e, Chrome 74 beta sürümünde ise Windows‘a karanlık modu eklenmişti. Bununla da beraber Google, karanlık modu tercih edenleri mutlu etmiş oldu.

Nasıl Kullanabileceğiz!

İşletim sisteminizi karanlık moduna aldıysanız bu seçeneği açmanıza dahi gerek yok (sizin karanlık modunu tercih ettiğinizi baz alarak otomatik karanlık moda alacak). Fakat bu demek değil ki tüm siteler bu özelliği Chrome’da destekliyecek. Geliştiriciler bu özelliği eklerse o site için kullanabileceğiz.

Chrome 76 beta bununla beraber bazı önemli yenilikler daha yaptı. FileSystem API’daki açık sebebiyle kullanıcının gizli modda olduğu anlaşılabliyordu bunu da düzeltildiği belirtliyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler