Cumartesi, Nisan 27, 2024

Çin’de Okullar, Öğrencilerinin Konumlarını İzlemek İçin ‘Akıllı Üniforma’ Kullanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

The Telegraph ‘da yayınlanan bir rapora göre, daha iyi katılım oranlarını teşvik etmek için çip donanımlı “akıllı üniformalar” kullanarak öğrencilerinin tam yerini takip ediyor .Uygulama, “öğrencilerin nerede olduklarını izlemek için akıllı teknolojiyi kullanmak” amacı ile öğrencilerin kötü alışkanlınklar edinmesini engellemek amaçlı kullanıldığı belirtildi. Akıllı üniformalar Çin de henüz 10 okul da kullanılmakta.

2016 da Kullanılmaya Başlamış

Üniforma, öğrencilerin okula ne zaman ve nerede girip çıktıklarını izlemek için kullanılan, girişlerde doğru öğrencinin doğru kıyafeti giydiğinden emin olmak için bir yüz tanıma yazılımı dozu ekleyen iki çip bulunuyor. Akıllı teknolojiye rağmen, üniformalar da yıkanabilir  akıllı üniformaları geliştiren Guizhou Guanyu Technology Company’ye göre, her bir kıyafet 150 dereceye kadar ve 500 yıkamaya dayanabilir olduğu belirtilmiş.

10672318 3x2

Üniformalar, Çin’in Guizhou Eyalet bölgesindeki 10 okulda kullanılıyor ve belli bir süredir kullanılıyor – 11 numaralı Renhuai Okulu müdürü Lin Zongwu’ya göre, okulundaki 800’den fazla öğrenci akıllı üniforma giyiyor 2016’dan beri.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler