Cuma, Mart 29, 2024

Çinliler Tüm Ülkedeki Kişileri Tanıyan Yüz Sistemi Geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mevzu bahis Çinliler oldukça, kopyalamada ve değiştirmede üzerlerine yoktur. Hatta tüm dünya şuanda Çin üzerinden ticaret yaparak hem büyük kârlar elde ediyor hemde satış gerçekleştiriyor. Peki Çinliler şimdi ne yapsa beğenirsiniz ? Ülkedeki tüm insanların yüzünü tanıyabilen yüz tanıma sistemi artık gerçek.

Person of Interest Dizisi Akıllarda

Diziyi izleyenler bilir. Adamlar nereye giderse gitsin, sokaklarda veya caddelerde anında yüz tanıma sistemi ile kişiyi tespit edip hakkında bilgi alabiliyorlardı. Şimdi ise Çin bu diziden esinlenmiş olacak ki, aynı sistemi geliştirmiş. Üstelik bir detay kaçırıyoruz farkında mısın ?

Çin şuanda 1 milyar 379 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi konumunda. Bir diğer detayın farkında mısın ? Biliyorum olaylar bulmaca gibi derinliklere iniyor ama, çinlilerin hepsi birbirine benziyor yanlış mıyız ? Peki hepsi birbirine bu kadar benzerken, bu sistem bu kadar kalabalık bir ülkede nasıl doğru çalışacak ?

Şuanda Çinde resmi olmayan rakamlara göre yüz tanıma özelliği bulunan 161 milyon 870 bin güvenlik kamerası bulunuyor. Bu kameralar bulut veri tabanı ve bilgi merkezleri ile iletişim haline geçerek veri iletimini bu şekilde gerçekleştirecek. Ardından istenilen bilgi kolayca ilgili ve yetkili birimlere aktarılacak.

cin yuz tanima 002

cin yuz tanima

Yüz Tanıma Sistemleri Aktif

Şuanda ülkedeki yüz tanıma sistemleri popüler ve çok fazla olayın yaşandığı hemen hemen her yere yerleştirilmiş. Aynı zamanda Şangdong, Guandong, Ciangsu ve Hınan eyaletleri de sisteme dahil edilmiş durumda. İhlal yapan, silahla yaralama, hırsızlık, gasp veya tecavüz gibi durumlarda kişilerin yüz tanıma sistemi sayesinde kimlik bilgileri, adresi ve kullanıcı bilgileri birimlere iletilmiş olacak.

Şuanda 2018 yılı içerisinde ülke geneline 400 milyon daha kamera takılacağı belirtiliyor. Rakamın büyüklüğünün farkında mısınız ? “Tek merak ettiğim konu ise bu Çinli psikopatlar bu sistemi çalıştırmasına çalıştırır. Peki soygun anında maskeli kişileri nasıl tespit edebilirler ?” diye de düşünebilirsiniz. Adamlar onun da yöntemini şöyle bulmuş; herhangi bir bölgede soygun olduğu anda ve tespit edildiği anda tüm cadde üzerindeki kameralar ile hırsızların yeri çevreleniyor. Ardından Polis ekiplerine an be an sürekli bilgilendirmeler yapılıyor.

Person of Interest dizisindeki gibi çalışan bu sistem önümüzdeki senelerden itibaren de diğer ülkelerde de faaliyetlere başlayacak. Bakalım yeni yüz tanıma sistemi ülke genelinde nasıl çalışacak biz de merakla bekliyoruz.

cin yuz tanima 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler