Pazartesi, Mayıs 20, 2024

Civilization 7 Ne Zaman Çıkacak? İlk Duyuru Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

En uzun soluklu strateji oyunu serilerinden biri olan Civilization, çok uzun bir zamandır yeni oyunla güncellenmiyordu. Serinin en son 6. oyunu geldi ve oyunun çıkışının üzerinden neredeyse 7 yıl gibi bir süre geçti. Haliyle gözler artık Civilization 7 yapımına çevrilmiş durumdaydı. Her ne kadar Firaxis Games yeni oyun için resmi açıklamayı geciktirmiş olsa da beklenen açıklama sonunda geldi.

Yapılan açıklamaya bakacak olursak yeni Civilization oyunu çoktan yola çıkmış durumda. Üstelik duyuru da yer verilen detaylar sadece bunlar da değil. Yeni oyunla beraber seri için önemli görev değişikliklerinin haberi de verildi.

Civilization 7 için Geliştirme Süreci Başladı

Açıklamaya göre oyun için geliştirme aşaması başlamış durumda. Yeni oyundan çok fazla detay verilmedi ama oyun için geliştirme sürecine resmen başlandığı da açıklandı.

Bir yandan yeni oyun geliştirilirken bir yandan da üst kademelerde görev değişiklikleri yapıldığını da belirtelim. Bir önceki oyun yani Civilization 6 yapımında oyunu yöneten isim olarak bildiğimiz Ed Beach, yeni oyunla beraber kreatif direktör olarak karşımıza çıkacak.

Civilization 7

En büyük değişiklik ise tepede yaşandı diyebiliriz. Uzun yıllardır projenin başında yer alan ve Fraxis şirketinde de başkanlık pozisyonunda karşımıza çıkan Steve Martin, görevinden ayrıldı. Serinin geri kalan projeleri ve haliyle Civilization 7 yapımını da kontrol edecek isim ise Heather Hazen oldu. Fraxis başkanlığına getirilen Hazen’in daha önce de şirkette baş işletme sorumlusu olduğu biliniyor.

Civilization 7

Yapılan görev değişikliklerinin yeni oyuna ne kadar etki edeceğini zaman içerisinde göreceğiz. Zira Civilization 7 duyurulmuş olsa da oyun için henüz çok erken bir aşamadayız. Haliyle oyunun çıkış tarihi konusunda da çok fazla bir bilgi yok. Uzun bir süreç olacağı kesin. Muhtemelen yıl içerisinde yeni strateji oyunu için çok daha fazla bilgi gelecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler