Salı, Nisan 23, 2024

Clubhouse’a Mesajlaşma Özelliği Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrimiçi müzik ve podcast dinleme platformu Spotify’dan Sosyal Medya Devi Facebook’a kadar diğer tüm teknoloji platformlarına ilham olan Clubhouse, ilk adımlarını yalnızca canlı ses deneyimlerinden uzaklaştırıyor gibi görünüyor. Bunu nasıl biliyoruz? Şirket, geçen hafta sonlarında bazı kullanıcılara Backchannel ismini verdiği bir mesajlaşma özelliğini yanlışlıkla sızdırmış gibi görünüyor.

Cuma günü dolaşan birkaç tweet’e dayanarak (aşağıdaki ekran kaydı dahil), Backchannel, kullanıcıların sesli konuşma yerine metin yoluyla sohbet etmeleri için belirgin yeni bir deneyim. Görünüşe göre, uygulamanın sürüm notlarında bu özelliğe herhangi bir şekilde atıfta bulunulmamıştı ve kullanıma sunulanlar bariz bir şekilde bitmemiş görünüyor. Backchannel’ın bu versiyonunun ne kadar süredir var olduğu belli değil, ancak Clubhouse platformu geliştirmek için çabalıyor gibi görünüyor.

Şirketin sözcüsü The Verge’e yalnızca “Ürün oluşturma sürecimizin bir parçası olarak Clubhouse, potansiyel özellikleri düzenli olarak araştırır ve test eder. Bu işlevler bazen uygulamanın bir parçası olur, bazen olmaz. Potansiyel özellikler hakkında yorum yapmıyoruz.” dedi.

Backchannel özelliğinin ne zaman halka açık olarak kullanıma sunulacağı henüz belli değil lakin görünen o ki şirket platformu daha kullanışlı bir hale getirerek yalnızca sesli anlık sohbetten ibaret olmamasını istiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler