Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Facebook, Spotify ve Clubhouse’a Rakip Oluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook bugün iki yeni ses ürünü, Live Audio Rooms ve podcast’leri duyurdu. Her iki özellik de şu anlık yalnızca Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde yaşayan kullanıcılar ile sınırlı ancak ilerleyen zamanlarda tüm kullanıcılara açılacaktır..

Adından da anlaşılacağı gibi, Live Audio Rooms, ilginizi çeken konular hakkında tanınmış kişiler, uzmanlar ve diğer kişilerle canlı konuşmaları keşfetmenize, dinlemenize ve bunlara katılmanıza olanak tanıyan bir Clubhouse klonudur. Facebook, aynı anda 50 kişiye kadar konuşmacıya izin veriyor ve dinleyici konusunda herhangi bir sınırlama yok.

Canlı Ses Odası sahipleri, konuşmaları sırasında desteklemek için kâr amacı gütmeyen veya bağış toplayan bir kuruluş seçebilir ve dinleyiciler ve konuşmacılar doğrudan belirli bir kâr amacı gütmeyen kuruluşa bağışta bulunabilir.

Spotify’daki podcast’lere benzer şekilde, insanlar Facebook’ta gezinirken, telefon ekranı kapalı durumdayken dahi oynatma seçenekleriyle mini oynatıcı veya tam ekran oynatıcı deneyimi aracılığıyla podcast’leri dinleyebilir. Facebook, altyazılar ve gelecekte bir podcast’in kısa kliplerini oluşturma ve paylaşma yeteneği gibi ek özellikleri kullanıma sunmayı planlıyor.

Başlangıç olarak, podcast’lerin ilk listesi The Joe Budden Podcast’ten Joe Budden’ı; The Black Effect Podcast Network ve iHeartRadio’dan Dikkatle Pervasız’dan “Jess Hilarious”; LadyGang’dan Keltie Knight, Becca Tobin ve Jac Vanek; ve Side Hustle Pro’dan Nicaila Matthews Okome.

İşte Facebook’un Canlı Ses Odalarındaki bazı önemli içerik oluşturucuların ve konuların bir önizlemesi:

  • Grammy adayı elektronik müzik sanatçısı TOKiMONSTA, kadınların mükemmelliğini ve engelleri aşmayı tartışacak
  • Amerikan futbolu oyun kurucusu Russell Wilson, elit bir atlet gibi zihninizi nasıl eğiteceğiniz hakkında konuşacak
  • Organizatör, yapımcı, bağımsız gazeteci ve akademisyen-aktivist Rosa Clemente, Latinx topluluğunda Siyahlığın onaylanması hakkında bir tartışmaya ev sahipliği yapacak
  • Yayıncı, şovmen ve internet kişiliği Omareloff tarafından sunulan Canlı Ses Odasında profesyonel bir e-spor oyuncusunun hayatını yaşamanın nasıl bir şey olduğu kounşulacak.
  • Sosyal girişimci Amanda Nguyen, olağanüstü kutuplaşmış bir zamanda adaleti takip etme ve ilerleme kaydetme konusunda değişim yaratan diğer arkadaşlarla konuşacak

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler