Çarşamba, Nisan 24, 2024

YouTube’a Zaman Damgalı Yorumlar Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google’a ait dünyanın en popüler video platformu YouTube, bir videoya yapılan yorumları öne çıkarmak için yeni bir özellik üzeride çalışıyor. Tıpkı SoundCloud’da olduğu gibi izlenilen saniyede yapılan yorumlar aynı tarzda kullanıcılara gösterilecek.

Android Police tarafından da belirtildiği gibi, video platformu, kullanıcıların belirli bir zamana bağlı yorumlar yayınlamasına izin vermenin bir yolunu test ediyor. Bu destek sayfasındaki bilgilere göre SoundCloud’un yorumlarına çok benziyor:

Şu anda yorumları bir videoda tam olarak izlediğiniz ana göre zamanlanmış olarak görüntülemenize olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyoruz. Bu deney bazı videolarda küçük bir grup insanın kullanımına sunulmuştur ve geri bildirimlere göre bunu daha geniş bir şekilde sunmayı düşüneceğiz. Denemenin bir parçası olup olmadığınızı görmek için iOS veya Android’de yorumlar bölümüne gidin ve “Zamanlanmış Beta” yı seçmek için Sırala düğmesine dokunun.

youtube bölümler 1
YouTube'a Zaman Damgalı Yorumlar Geliyor! 2

Belirtildiği gibi, özellik az sayıda Android ve iOS kullanıcısıyla sınırlı durumda ve herkes tarafından henüz kullanılmıyor. Yine de, potansiyel olarak yararlı bir katkı olabilir. Bazen bir videonun istediğimiz konunun işlendiği ana ulaşmak biraz zaman alabilir. Şirket, geçen yıl içerik oluşturucular için “Bölümler” olarak adlandırılan süper yararlı zaman damgaları ekledi, ancak bunlar, içerik oluşturucunun video açıklamasına zaman damgalarını manuel olarak yazması ile gerçekleşiyor. Kullanıcıların vurgulamaları kendilerinin not etmesine izin vermek, ilginç çerezleri bulmayı kolaylaştırabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler