Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Cooler Master CM310 Oyuncu Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Sizler için birbirinden farklı ürün ve ekipmanları incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün masada, Cooler Master CM310 oyuncu mouse incelemesi gerçekleştireceğiz.

Cooler Master’ın oyuncular için hazırladığı özel ekipmanlarından olan ve fiyat/performans olarak karşımıza çıkan mouse bakalım bizlere tasarım ve performans alanında neler sununuyor.

Tasarım

Cooler Master C310, daha önce alıştığımız Cooler Master tasarım çizgisini simetrik olarak devam ettiren, sade ama dikkat çekici bir tasarım ile geliyor. Yukarıdan bakıldığında tamamen simetrik hazırlanan mouse her ne kadar sağ elli kullanıcılar için tasarlanmış olsa da, sol elli kullanıcılar için de kullanılabilir görünüyor. Yine de bazı tuşlara ulaşmak sol elli kullanıcılar için zor olabilir.

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 010

CM310, mat siyah renkten oluşan ABS plastik ve kauçuk malzemeler ile hazırlanmış. Ancak farenin etrafına çekilen RGB şerit, bu sade asil renge ayrı bir dinamizm katıyor ve çok çekici bir görünüm sağlanıyor. İçerisinde 16 milyon renk barındıran RGB alanlarına sahip olan mouse, bu alanları mouse etrafında, tekerlek etrafında ve arka logo kısmında taşıyor. 5 farklı ön ayarlı efekte sahip olan mouse, bu efektleri üzerinde barındırdığı tuşlar ile değiştirmeye imkan tanıyor. 

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 003

Cooler Master CM310, kullanış açısında da oldukça ergonomik durumda. Tamı tamına 100 gram ağırlık ile gelen mouse her iki yanında taşıdığı kauçuk kenarlar ile bu ergonomikliği pekiştiriyor. Her ne kadar uzun kullanımda terleme yaşıyor olsak da alıştığınız konfor kolay kolay kaybolmuyor. Üstelik mouse pençe ve palmiye tutuş tarzlarına da tam uyum sağlayarak kullanım tipinize uygun davranabiliyor.

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 006

Mouse tasarımı ile ilgili değineceğimiz son nokta ise kablolama. Herhangi bir örgülemeye sahip olmayan kablo aynı zamanda altın kaplamaya da sahip değil. Bu noktada en azından örgü beklerdik. Şimdi gelin mouseun teknik detaylarına değinelim.

Teknik Detaylar

Cooler Master CM310, tasarım alanında oldukça memnun edici iken performans alanında da yeterli gücü gösterebiliyor. Bu alanda da en dikkat çekici nokta mouseun sahip olduğu 10000 DPI seviyesi. Tekerleğin hemen altında bulunan hızlı erişim düğmeleri ile de kademelendirilebilen DPI seviyesi kullanıcıların kullanım senaryolarına göre 500 ile 10000 DPI arası bir değer alabiliyor. 

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 009

İçerisinde Pixart‘ın A3355 optik sensörünü barındıran CM310, hemen hemen tüm zeminlerde de kusursuz bir çalışma performansı sunabiliyor. İzleme oranında 60 ips değeri sunan mouse, kaldırma mesafesinde <~3mm ölçeğe sahip. Mouseun sahip olduğu tepkime süresi ise 1 MS değeri ile oldukça iyi.

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 007

Tasarım kısmında da belirttiğimiz gibi herhangi bir kablo örgülemesi kullanmayan mouse, bilgisayar ile olan bağlantısını USB 2.0 bağlantı arayüzü ile gerçekleştiriyor. Mouseun yazılım desteği de mevcut.

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 011

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 002

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 08

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 005

Cooler Master CM 310 Mouse incelemesi 004

Hocanın Yorumu

Daha önceleri Cooler Master’ın CM serisine dahil olan birçok mouseunu incelemiş ve hepsinde de oldukça memnun kalmıştık. Bugün incelemesini gerçekleştirdiğimiz Cooler Master CM310 mouse ise yine bizleri memnun eden ve sunduğu tasarımsal ve teknik özellikler ile tavsiye edebileceğimiz türde bir ürün oldu.

editor onayli ve tavsiyesi

Özellikle orta segmentte kendine yeni bir mouse arayan kullanıcılar için dikkat çekici bir alternatif olan CM310, taşıdığı fiyat etiketi ile de bütçeleri zorlamayacak gibi görünüyor. Bu bağlamda sistemi için yeni bir mouse alacak takipçilerimize Cooler Master CM310 oyuncu mouseu tavsiye ederiz

Evet değerli hocalar bir incelemenin daha sonuna geldik. Bugün sizlere Cooler Master CM310 oyuncu mouseundan bahsettik. Sunduğu özellikler ve taşıdığı fiyat etiketi ile orta segmentte dikkat çeken mouseun detaylı video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ürün ile ilgili görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir, incelememizi istediğiniz ürünleri yorumlar kısmında bizlere belirtebilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Cooler Master CM310 Mouse İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler