Perşembe, Nisan 25, 2024

Cooler Master Master Mouse Pro L İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta ofisimize konuk olan Cooler Master Master Mouse Pro L modelini yakından inceledik. Mat tasarımı ve RGB aydınlatması ile cool görünen Pro L oyuncu mousesine gelin şimdi yakından bir göz atalım.

Tasarım

Mouseyi yaklaşık olarak iki haftadır kullanıyorum. Oyuncu olduğum için genellikle League of Legends‘te yenilmeyi göze alarak kullanma kararı aldım. Bilirsiniz, kendi kullandığınız mouseye alıştığınız için farklı bir mouse kullandığınızda oynadığınız oyunlardan tutun, uygulamalarınıza kadar o değişikliği hissedebiliyorsunuz.

Önemli NOT: Videoda kutunun içerisinden çıkan aparatların zaman içerisinde eskimeden ziyade Mat ve Parlak yüzey olarak ikiye ayrılıyor. Parçalar tutuş şeklini değiştirdiği gibi, Palm’ı Claw’a çeviriyor.

Cooler Master Master Mouse Pro L mousesini bilgisayara taktıktan sonra alışmam sadece bir oyunumu aldı. Oyuna girdikten sonra ilk deneyimim sağ tarafta bulunan DPI tuşuna elimin yanlışlıkla basarak mouse imlecini uçurmak oldu. Tabii ki oyun içerisinde bunun bedelini ölerek ödemiştim.

Şimdiye kadar belki de 40’ı aşkın mouse kullanmışımdır. Ancak CM’nin geliştirmiş olduğu Pro L mousesi gerçekten kendisine kolay alıştırıyor. Zaten büyüklük olarak avucunuzu kolayca kavradığı için sadece yeteneğinizi konuşturmanız yeterli oluyor. Mat yüzey elinizi terletmediği gibi, ufak tefek kaymalara da sebep olmuyor.

cooler master master mouse pro l inceleme 009

Arayüz

Cooler Master Master Mouse Pro L modelinde bir software arayüzü bulunuyor. CM’nin sitesinden temin edebileceğiniz bu arayüz sayesinde isterseniz DPI, isterseniz RGB, isterseniz de makro ayarlarınızı yapabiliyorsunuz. Fakat arayüzün ufak bir sıkıntısı var; her yaptığınız değişikliği kaydederken program sürekli reset atıyor. Bunun sebebi de mousenin içerisinde yer alan işlemciye komutların yazılması gerektiğinden dolayı kaynaklanıyor. O yüzden değişiklikleri yaptıktan sonra çok fazla ayar kurcalamamanızı tavsiye ediyorum.

Öte yandan basit ve anlaşılır bir arayüz sizleri karşılayacak. Ben oyunlarda makro kullanmadığım için ekstra atamaya ihtiyaç duymadım. Fakat siz isterseniz 5 adet programlanabilir tuşu arayüzden istediğiniz komutu vererek şekillendirebilirsiniz.

Programı kurarken Türkçe dil desteğinin olmadığını göreceksiniz. Bu bize herhangi bir sorun oluşturmadı. Zira arayüz gayet anlaşılır bir şekilde kullanılabiliyor.

cooler master master mouse arayuz

cooler master master mouse arayuz 002

cooler master master mouse arayuz 003

Performans

Sıra geldi mousenin performansına hocalar. Yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi iki haftalık deneyim sürecinde performansından memnun kaldığımın altını çizmemde fayda var. Oyunlarda ve normal kullanımda eksiği yok, fazlası var diyebilirim. Zira içerisinde bulunan Avago PMW3360 optik sensör iyi iş yapıyor.

Öte yandan mousenin içerisinde bulunan 32 bit ARM işlemci ve 512 KB’lık hafızası sayesinde yaptığınız değişiklikleri kolayca hafızaya kaydedebiliyor, cihazı başka bilgisayara taktığınızda otomatik olarak eski veriler çalıştırılabiliyor.

CM Mouse Pro L modelinde tam 20 milyon tıklama ömrü bulunuyor. Bunu da yıla vuracak olursak nereden bakarsanız 2-3 yıl sizi rahatlıkla götürebilir. Zaten mousenin yanında gönderilen başlıklar da zaman içerisinde aşınmalar olunca kullanılarak yepyeni bir görünüm kazandırılabiliyor. Omron switchlerin kalitesi bu tarafta ön plana çıkıyor.

cooler master master mouse pro l inceleme 005

DPI

Oyuncu mouselarında DPI kavramı önemli arkadaşlar. Ben genellikle 3000 DPI ve civarında kendimi emniyette hissediyorum. Fakat daha üst seviyelere iş çıktığında gerçekten tutabilmek zor oluyor. Yüksek DPI’larda oynayan profesyonel oyuncuları da Cooler Master düşünerek içerisinde tam 12.000 DPI sıkıştırmış. Yine bu geçişleri mousenin altında bulunan DPI tuşuna basarak yapabiliyorsunuz. İsterseniz de default ayarlarda gelen sağ ileri ve sağ geri tuşlarından da değiştirebilmek mümkün.

Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Eğer büyük elli bir oyuncuysanız eliniz sağ tarafta bulunan DPI tuşuna gidebiliyor. Bu da oyun içerisinde istenmeyen olayların yaşanmasına sebep olabilir. LoL’de bir kaç defa başıma geldiği için altını çizmek istedim.

DPI geçişleri 4 seviyede olduğu gibi minimum 400 maksimum da 12.000’e kadar çıkabilmek mümkün.

cooler master master mouse pro l inceleme 003

Sonuç

2 haftalık test sürecinden sonra memnun kaldığımız Cooler Master Master Mouse Pro L modelini oyuncu arkadaşlarımıza gönül rahatlığı ile tavsiye edebiliriz. Performansı bir kenara dursun, gece kullanımında da oldukça kibar aydınlatması ile bizden tam puan aldı. Biliyorsunuz, artık her incelememizin sonunda artılar ve eksiler bölümümüzde detayları sizlerle paylaşıyoruz.

cooler master master mouse pro l inceleme 004

Bu mouse modelinde ise detaylarımız şu şekilde oldu;

Artılar

– Modüler yapısı

– RGB aydınlatma

– Örgülü kablo

– 12.000 DPI

Eksiler

– Plastik alaşımlı yapı

– DPI tuşunun mousenin altında bulunması

cooler master master mouse derece horz

CM Master Mouse Pro L modeli şuanda GameEkstra‘da 230 TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Eğer göz atmak isterseniz yukarıdaki inceleme videosunun açıklama kısmından satış linkine erişebilirsiniz.

cooler master master mouse pro l inceleme 006

cooler master master mouse pro l inceleme 007

cooler master master mouse pro l inceleme 008

cooler master master mouse pro l inceleme 007

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler