Cuma, Nisan 26, 2024

Corsair, EpocCam’i Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Corsair Gaming, bugün aynı isimli iOS yazılımının arkasındaki yazılım geliştiricisi EpocCam‘i satın aldığını duyurdu. Oyun şirketinin 2020’de neden böyle bir satın alma ile ilgileneceğini anlamak kolaydır. COVID-19 salgını, uzaktan çalışmada dünya çapında bir artışa yol açtı ve sonuç olarak, her zamankinden daha fazla insan telekonferans yapıyor.

EpocCam uygulaması, iPad’leri ve iPhone’ları hem macOS hem de Windows PC’ler için bir web kamerasına dönüştürmek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Yazılım, şu anda çalıştırmakta olduğum beta web kamerası yazılımı için söyleyebileceğimden daha fazlası olan Zoom, Skype, Google Meet ve Microsoft Teams dahil bir dizi popüler telekonferans uygulamasında çalışıyor.

elgato game capture 4k60 s plus 006
Corsair, EpocCam'i Satın Aldı 2

Anlaşma, EpocCam markasını Corsair’in Elgato çatısı altına getiriyor. Corsair, şirketin oyun markasını 2018 ortalarında geri satın aldı. Bu anlaşma, Elgato’nun geri kalanının, açıkça akıllı ev ve ev otomasyonuna odaklanan bir şirket olan Eve System’i yeniden markalaştırdığını buldu.

Çoğu dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar yerleşik web kamerası bölümünde oldukça eksik olsa da, iPhone’lar büyük adımlar attı. Bu nedenle, kullanıcıların bu görüntüleme gücünden yararlanmaları mantıklıdır. Elbette, şu anda bir oyun markasına ait olan şirkette, video oyunlarının canlı akışının buradaki değer oyunun büyük bir parçası olacağı açıktır.

Uygulama, mevcut ürünleriyle daha derin entegrasyon dahil olmak üzere Elgato markası altında yeniden başlatıldı. Şirket, daha fazla güncellemenin “halihazırda geliştirilmekte” olduğunu vaat ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler