Cumartesi, Nisan 20, 2024

Corsair K60 RGB PRO Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Corsair K60 RGB PRO klavye incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Birbirinden farklı PC ekipmanları ile kullanıcıların beğenisini toplayan Corsair, bu kez yepyeni bir ürün ile kendini daha fazla sevdirmeye çalışıyor. Son derece güçlü, yeni nesil anahtalara sahip yeni K60 RGB PRO model klavyesini sizler için inceliyoruz.

Tasarım

Corsair K60 RGB PRO, alıştığımız sarı Corsair ürün kutu ile karşımıza çıkıyor. Kutu üzerinde ürünün resmi bulunurken, sağ alt köşede Türkçe destekli ibaresi dikkat çekiyor. Ürünü kutusundan çıkardığımızda ise klavyeye ek olarak kullanım belgeleri haricinde farklı bir aksesuar çıkmıyor. Mekanik klavye kutularından genellikle tuşları sökmeye yarayan aparatlarla karşılaşıyor olsak da, Corsair bu anahtarı kutuya dahil etmemiş.

corsair k60 002

Klavyeyi masamıza koyduğumuzda son derece şık, sade ve asil bir tasarım gözlemliyoruz. Bu noktada Corsair, klavyede malzeme olarak tamamen alüminyum bileşenler kullanmış. Bu malzeme, ürünün sağlamlığını ve dayanıklılığını arttırırken, kullanım tarafında da son derece premium bir his oluşturuyor. Ağırlık tarafında ise 880 gramlık bir ağırlık ölçüyoruz. Klavye zemini fırçalı bir tasarıma sahip. Renk olarak ise tamamen siyah renk görüyoruz. Harici ya da dahili bir bilek desteği sunmayan klavyeye nümerik tuş takımı dahil edilmiş.

corsair k60 003

Corsair K69 RGB PRO, herhangi bir medya kontrol tuşu ya da potasyometresi barındırmıyor. Klavyenin sağ üst köşesinde CapsLock ve NumLock gibi açık kapalı bildirim ışıkları bulunuyor. Bu alanda ve üst çerçevede gözlerimiz medya kontrol tuşu arıyor olsa da Corsair, medya kontrol tuşlarını F tuşlarına atayarak FN tuşu ile birlikte çalışabilir sunmuş.

corsair k60 004

corsair k60 012

Öte yandan klavyenin en dikkat çekici noktası sahip olduğu RGB aydınlatmalar. Bu tarafta tüm tuşların altında bulunan özelleştirilebilir aydınlatmalar, birbirinden farklı RGB efektleri ile birleştiğinde son derece hoş görüntüler oluşturuyor. RGB aydınlatmaları özelleştirmek için ise iCUE yazılımını kullanmak gerekiyor.

corsair k60 006

corsair k60 011

Teknik Detaylar

Corsair K60 RGB PRO, teknik tarafta PRO sınıf özellikler sunan bir yapıya sahip. Bu noktada klavyenin mekanik yapıda olduğundan bahsetmiştik. Ancak Corsair, bu klavyede daha önce herhangi bir klavyede görmediğimiz yeni nesil Cherry Viola anahtarlar kullanmış. Bu yeni anahtarlar esasen tam mekanik anahtarlara yakın ancak membran anahtarlardan daha yüksek performans sunuyor. İki aşamalı yapıya sahip oldukları için en ufak basınçta bile geri tepki verebiliyorlar ve bu sayede mekanik seviyede tepkime hızı sunabiliyorlar.

corsair k60 007

Kullanım tarafında low profile sahip olan tuşlar, bu anahtarlarla birleştiğinde kullanımı rahat ve son derece sessiz bir deneyim sunuyor. Mekanik klavyelerden alıştığımız yüksek sesli tıklar, bu anahtarla yerini çekirdek çıtlamasına benzer nazik bir gürültüye bırakıyor. Bu yüzden gece yoğun kullanımlarda oluşabilecek gürültü en aza indirgenmiş oluyor.

corsair k60 014

Teknik detaylarda dikkat çeken diğer özelliklerde 104 tuşunda anti-ghosting özelliğine sahip olması ve tüm tuşlarda istenildiği gibi makro atamalarının yapılabilmesi dikkat çekiyor. 1000Hz tazeleme oranı sunan tuşlar, zaten tepkime süresi yüksek olan anahtarla birlikte rekabetçi kullanımda en çabuk tepkimeyi deneyim ettirebiliyor.

corsair k60 016

Son olarak klavyenin USB 3.2 bağlantı arayüzüne sahip örgülü yapıda olmayan kablosu bulunuyor. Kabloda örgü, dayanıklılık açısından aradığımız ince detaylardan ancak Corsair, kablo malzemesinde kullandığı özel bileşenler sayesinde daha yüksek dayanıklılık ve birbirine dolaşmayan yapı sunduğunu belirtiyor. Elbette bu, uzun kullanımlar sonunda görülebilecek detaylar.

corsair k60 015

Hocanın Yorumu

Corsair K60 RGB PRO, oyuncu klavyeleri arasında sahip olduğu anahtarlar bakımında diğer tüm rakiplerinden sıyrılıyor. Zira mekanik performansına yakın bir performans gördüğümüz anahtarlar son derece sessiz yapıları sayesinde gürültüye karşı çekincesi olan kullanıcılar için çok iyi bir alternatif konumunda. Klavye kasasının alüminyumdan imal edilmesi, dayanıklılık ve tasarım açısından klavyeye artı puan kazandırsa da, bilek desteği ve medya tuşlarının eksikliği aynı şekilde puan kaybettiriyor.

odul 2019 pch 02

Yine Corsair K60 RGB PRO, sunduğu yüksek kullanım performansı, göz alıcı RGB aydınlatmaları ve şık tasarımı ile yeni yılda yeni bir klavye arayışında olan kullanıcılar için dikkate değer bir alternatif olabilir.

Klavye hakkında incelememizi bitirirken, incelemenin video haline yazının başında bulunan bağlantıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler