Cumartesi, Nisan 20, 2024

Corsair Katar PRO XT Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, Corsair Katar PRO XT mouse’unun incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Mouse tamamen MOBA ve FPS oyunları için üretilen bir model. Kutu bir önceki versiyonu ile neredeyse aynı diyebiliriz. Kutunun üzerinde ürünün teknik detayları ve kendisine de yer veriliyor. Kutunun içerisinden kullanma kılavuzu ve garanti belgesi gibi kağıtlar çıkıyor.

corsair katar pro xt 001

Katar PRO XT’nin 50 milyon tıklama ömrü bulunuyor, Katar PRO’nun ise 30 milyon tıklama ömrü bulunuyor.

Mouse’un kablosuna baktığımızda örgülü ve sağlam aynı zamanda da hafif bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz.

corsair katar pro xt 002

Hissiyat olarak kasa oldukça küçük, sağ iki parmak boşta kalacak şekilde kavrama alabiliyoruz. Mouse’un biraz daha küçük elli oyunculara yönelik olduğunu söyleyebiliriz.

corsair katar pro xt 004

Ürünün üzerinde tek bölge RGB aydınlatma yer alıyor. iCUE yazılımı üzerinden bu RGB aydınlatmaya müdahale edebiliyorsunuz. Genel anlamda sert plastikten üretilmiş bir model, 6 adet tuşa sahip.

corsair katar pro xt 006

Üzerinde Omron switch modeli kullanılmış. 18.000 DPI’a kadar çalışan, Pixart PMW3391 sensör bulunuyor. Katar PRO modelinde ise 3327 yer alıyordu. Pixart PMW3391 sensör bulunan mouse modellerine bakarsanız, Corsair mouse’ları arasında hem en kaliteli hem de en düşük fiyatta olan sadece Katar PRO XT yer alıyor.

corsair katar pro xt 005

iCUE yazılımını indirdikten sonra ürünün tıklamalarını, RGB aydınlatma efektlerini, DPI ayarlarını ve kalibrasyonları gerçekleştirebiliyorsunuz. Ürünü kullanmadan önce bizce yapmanız gereken ilk şey kalibrasyon yapmak diye düşünüyoruz.

corsair katar pro xt 008

Teknik Detaylar

  • Tuş Sayısı: 6 adet
  • DPI: 18.000
  • Sensör: PMW3391
  • Sensör Tipi: Optik
  • RGB Aydınlatma: Tek bölge
  • Switch Tipi: Omron
  • Tıklama Ömrü: 50 Milyon
  • Tutuş Tipi: Claw, Fingertip
  • Ağırlık: 73 gram
  • Kablo Uzunluğu: 1.8 metre
  • Tür: FPS/MOBA

Hocanın Yorumu

Kasa olarak aynı olan Corsair Katar PRO XT modelini inceledik, performanslarına baktık. Bu mouse’un daha çok küçük elli arkadaşlarımız için ideal olduğunu düşünüyoruz. Parmak tutuşu yapıyorsanız ve ufaktan kavramayı da seviyorsanız bu tarz ürünlerin size göre olduğunu söyleyebiliriz. Bu fiyat aralığında PMW3391gibi üst seviye bir sensör kullanılıyor. O yüzden bu ürüne F/P diyebiliriz. Tıklama ömrü de gayet yerindeydi.

corsair katar pro xt 007

Sadece RGB aydınlatmalar tek bölge ve küçük yapıda olduğundan dolayı kısıtlama alanımız epeyce fazlaydı.

editor tavsiyesi ustun performans odul 2021

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, mouse’un inceleme videosuna yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler