Cumartesi, Nisan 20, 2024

Cruise, General Motors ve Microsoft, Sürücüsüz Araba Teknolojisi için Güçlerini Birleştirdiler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cruise ve General Motors bugün, Amerika merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft ile uzun vadeli stratejik bir ortaklığa girdiklerini resmi olarak duyurdu. Bu ortaklığın amacı, sürücüsüz araçların ticarileştirilmesini hızlandırmayı hedefliyor. Microsoft, Cruise ve General Motors, kendi kendine sürüş teknolojisinin erişimini genişletmek için yazılım ve donanım mühendisliği yeteneklerini, bulut bilişim teknolojisini, üretim teknik bilgisini ve ortak ekosistemini bir araya getirecek.

Ortaklık hakkında önemli olan maddeler

  • Cruise, sürücüsüz araçlar için bulut bilişimin potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla, benzersiz otonom araç çözümlerini geniş ölçekte ticarileştirmek için Microsoft’un bulut ve uç bilgi işlem platformu Azure’dan faydalanacak.
  • Cruise’un tercih edilen bulut sağlayıcısı olan Microsoft, müşteri odaklı ürün yeniliğini geliştirmek ve Azure’a sürekli yatırım yaparak dünya çapındaki nakliye şirketlerine hizmet etmek için Cruise’un derin sektör uzmanlığından da yararlanacak.
  • Microsoft, General Motors, Honda ve kurumsal yatırımcılara Cruise’da 2 milyar dolardan fazla birleşik yeni öz sermaye yatırımında katılacak ve Cruise’un para sonrası değerlemesini 30 milyar dolara çıkaracak.
Microsoft Cruise GM
Cruise, General Motors ve Microsoft, Sürücüsüz Araba Teknolojisi için Güçlerini Birleştirdiler! 2

Cruise CEO’su Dan Ammann, “Herkese daha güvenli, daha iyi ve daha uygun fiyatlı ulaşım sağlama misyonumuz sadece bir teknoloji yarışı değil, aynı zamanda bir güven yarışıdır” dedi. “Teknolojinin güvenilir bir şekilde demokratikleştirilmesinde altın standart olarak Microsoft, kendi kendine giden, tamamen elektrikli, paylaşımlı araçlardan oluşan filomuzu ticarileştirirken bizim için bir güç çarpanı olacak.” diyerek sözlerine ekledi

Microsoft CEO’su Satya Nadella konu hakkında, “Dijital teknolojideki gelişmeler, insanları ve malları nasıl taşıdığımız da dahil olmak üzere işimizin ve yaşamımızın her yönünü yeniden tanımlıyor” dedi ve ekledi “Cruise ve GM’in tercih ettiği bulut olarak, ölçeklendirmelerine ve otonom taşımacılığı ana akım haline getirmelerine yardımcı olmak için Azure’un gücünü kullanacağız.”

General Motors Başkanı ve CEO’su Mary Barra ise, “Microsoft, sıfır çarpışma, sıfır emisyon ve sıfır tıkanıklığın olduğu bir gelecek dünyasına doğru ilerlerken ekibe büyük bir katkı sağlıyor” dedi. “Microsoft, Cruise’un tamamen elektrikli, otonom araçlarının ticarileştirilmesini hızlandırmamıza yardımcı olacak ve 2025 yılına kadar küresel olarak 30 yeni elektrikli araç piyasaya sürerken ve büyümeyi desteklemek için yeni işler ve hizmetler yaratırken GM’nin bulut bilişimden daha fazla fayda sağlamasına yardımcı olacak. diyerek sözlerini bitirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler