Perşembe, Nisan 25, 2024

İnternetten Motor Yağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son günlerde Türkiye‘de çok ziyaret edilen ekşi sözlükte bir başlık gördüm. Bir kullanıcı popüler pazar yeri sitelerinden birinden motor yağı siparişi veriyor. Motor yağını aldıktan sonra kullanıcının başına talihsiz bir çok olay gelmiş. Başlığı görünce düzenli araç kullanan birisi olarak internet üzerinden alınan motor yağları ile ilgili araştırma yapma gereği hissettim. Ve kullanıcılara bu konu ile ilgili ne gibi faydalı bir içerik hazırlayabilirim diye bu yazıyı sizlere hazırladım.

İlgili mağduriyeti yaşayan kişinin beyanı

eksi

İnternetten Motor Yağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Öncelikle bu kısımda bahsettiğim önerilerin hiç bir garantisi olmamakla birlikte kullanıcılar olarak temel bazda dikkat etmemiz gereken kısımları belirtiyorum.

  • Alışverişinizi güvenilir e-ticaret platformlarından yapmanız. Örneğin hepsiburada,n11,gittigidiyor vb.
  • Satıcı ürünün resmi satıcısı mı yada açılmış herhangi bir mağazamı bunu kontrol etmeniz.
  • İlgili ürünü almadan önce değerlendirme kısmından daha önce satın almış kişilerin yorumlarını kontrol etmeniz
  • Ürünü alıp elinize ulaştığında ürünün faturasını da kontrol edilmeli.
  • Ürün elinize ulaştığında kutusunun üzerindeki üretim tarihini seri numarasını kontrol etmelisiniz. (Unutulmamalı bu kısımlar da sahte barkod yapılabiliyor.)
  • Kapak üzerinde bir kontrol etiketi bulunmalıdır. Kapaklardaki ayrılabilir halkalar, sonra şişe içindeki orijinal ürün olan entegre olmalıdır.

 

Yağı aldık üstteki maddelere dikkat ederek ancak yinede tam emin olmak için yapılması gerekenler

  • Ürünü aldıktan dikkat edilmesi gereken konu yağın rengidir.
  • Yağın kapağına kadar vs orjinal olduğunu varsayalım yağı görsel olarak ontrol etmek için ürünü şeffaf bir kaba veya beyaz bir kağıda dökün. Orijinal motor yağlarını sahte ürünlerden ayırmak için, orijinal yağ sıvılarının sarımsı renkte olduğunu unutmamalıyız. Sahte veya kullanış yağ çok daha koyu bir görüntüsü vardır.
  • Yağı koyduktan sonra aracın kontağını açıp yağ uyarısı varmı diye kontrol edilmeli .
  • Bir kaç dakika kullandıktan sonra aracın motorunu dinlemeniz. Her ne kadar sahte yağı koymuş olsanız da Tıp bilimindeki gibi erken teşhis etmeniz sizi yüksek maliyetli masraflardan kurtaracaktır.

Diyelim ki o kadar kontrol ettiğimiz halde sahte yağı aracımıza koyduk ne yapmamız gerekli?

Öncelikle üstte belirttiğim gibi aracı dinlediniz veya uyarı verdiğini varsayalım

    • Aracı güvenli bir şekilde durdurun
    • Arac kapalı konumda iken en yakın çekici ile aracı yetkili servise götürün.
    • Yağı aldığınız firmaya karşı yasak haklarınızı kullanın
    • bir çok kullanıcı aracını bu tarz durumlarda Oto sanayi sitelerindeki ustalara götürmekte. Pek tabi genellemek gibi olmasın üstteki ekşi sözlükte sorunu yaşayan kişiye tavsiye edildiği gibi sahte yağı boşaltıp motora her hangi başka bir işlem yapmadan temiz yapı koymak açıkçası mantıklı değil sahte pis yağı komple motorunuzdan söküp atmak için komple motorunuzu temizlemeniz maliyet açısından fazla görünebilir ancak motorun komple bozulmasından daha iyi olacaktır.

Sonuç :

 

Kendi deneyimlerime ve gözlemlerime göre sizlere yağ konusunda bilgilendirmeye çalıştım. Motor yağı konusunda internet alışverişlerine güvenemiyorsanız en güvenilir 2 adet satın alma yöntemi mevcut. Bunlardan biri aracınızın yetkili servisi üzerinden yağ değişimi yapmanız, diğer bir yöntem ise araç üreticinizin veya yağ firmasının resmi sitesinden size en yakın yetkili satıcının adresine gidip almanız.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler