Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Crysis yapımcısı Türk kökenli oyun firması Crytek batma noktasında mı ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

1999 yılında Almanya’nın Coburg şehrinde kurulmuş olan Türk kökenli Crysis gibi efsane oyunların yapımcısı olan Crytek şu sıralar maddi sorunlar ile boğuşuyor. Şirket çalışanlarına uzun süredir maaş ödeyemedikleri gibi, batma noktasına geldiği konuşuluyor.

Şirket Bulgaristan’da yer alan stüdyosu dahil olmak üzere pek çok çalışanı ile şu sıralar iyi geçinemiyor. Zira 2014 yılının başlarında kriz kapılarını çaldıktan sonra iki sene içerisinde işleri toparlayamadılar. Aynı zamanda oyun üretimi konusunda da durma noktasına geldiler. Şirketin kurucularından olan Cevat Yerli, Avni Yerli ve Fuat Yerli konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

crytek istanbul
Söylentilere göre Cevat Yerli‘nin uzun süredir şirkete uğramadığı konuşulurken, sosyal medya hesabına göz attığımızda ise en son 2015 yılının Haziran ayında bir paylaşım yaptığı görülüyor. Sonrasında ise Crytek bir açıklama yaparak tüm çalışanlara ödenemeyen maaşların çok yakın zamanda hesaplarında olacağını ve sorunun ortadan kaldırıldığını belirttiler.  Fakat şirketin üst düzeyindeki isimler bu durum hakkında açıklama yapmadığı için hala tedirginlik devam ediyor.

Aşağıda görmüş olduğunuz postta ise şirket durumunun ne kadar zorda olduğunu görüyorsunuz. Bir Crytek çalışanı Imgur üzerinden paylaşım yaparak 3 ay değil, 6 aydır maaşlarını alamadıklarını belirtmiş. Ayrıca şirket çalışanı “daha önceden uzun süreli maaş alamama gibi bir durum ile karşılaşmıştım fakat bu seferki çok uzun sürdü.” açıklamasını yapmış. Ayrıca sırf Crytek firmasında çalışabilmek için Almanya’ya gelen pek çok kişi olduğunu ve maaşların ödenmediğinden dolayı tekrardan dönmeye cesaret edemediklerini belirtmiş.

crytek calisani
Bir zamanların efsane firmalarından olan Crytek bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl bir yol haritası çizecek biz de merakla bekliyoruz. Zira Türk yapımcıların böylesine patlama yapmış oyunlardan sonra kapanacağını bilmek bizi de derinden etkiledi. Umarız kısa süre içerisinde bu mali kriz aşılarak şirket eski zamanlarına döner ve bizleri gururlandırmaya devam eder. Son olarak Crytek firmasının geliştirmiş olduğu oyunları listeleyip konuyu sonlandıralım.

Crytek oyunları

❱ Crysis serisi

❱ The Climb (2016)

❱ Warface (2013)

❱ Ryse: Son of Rome

❱ Far Cry

❱ Arena of Fate

❱ Robinson: The Journey

❱ Horror

❱ Fibble

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler