Cuma, Mart 29, 2024

CS:GO Yararlı Konsol Kodları 2

Paylaş

silkroad gaminggentr

CS:GO sevenler bugün hali hazırda sayfamızda bulunan yararlı konsol kodları yazısının ikincisini yazmaya karar verdim.

Gerçekten işinize yaracak kodlar vereceğim.

1- cl_interp ayarları

CS:GO için küçük ama gerçekten önem gerektiren ayarlardan biriside cl_interp ayarları merminin hedef aldığınız yere gitme oranında büyük etkisi var.

“Tartışılan bir konu olan cl_interp_ratio 1 mi 2 mi kullanmalıyım?”

Screenshot 10

Çoğu kişi tarafından genel görüş olarak; pinginiz sabit 5 ile 20 arasındaysa 1 olmalı, eğer sabit pinginiz 5 ile 20’den fazla ise cl_interp_ratio kodunu 2 olması gerekiyor, olarak bilinmekte.

Ancak kendi gözlemime göre bir seneye yakın cl_interp_ratio 2 kullandım ve 50-60 ping almama rağmen cl_interp_ratio 1 bana daha iyi geldi, tabii ki bu benim kendi düşüncem. Kendiniz deneyip gözlemlemeniz daha iyi olur.

  • cl_interp_ratio 1’de kendi internetinizden bağlanırsınız.
  • cl_interp_ratio 2’de Valve sunucularından bağlanırsınız.

İnterp ayarlarında merminin gitme mili saniye değerlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • Tickrate 64 olan sunucularda: cl_interp_ratio 2 = 31.3ms
  • Tickrate 64 olan sunucularda: cl_interp_ratio 1 = 15.6ms
  • Tickrate 128 olan sunucularda: cl_interp_ratio 2 = 15.6ms
  • Tickrate 128 olan sunucularda: cl_interp_ratio 1 = 7.8ms

Not: Oyun içerisindeyken cl_interp_ratio ayarını değiştirseniz bile aktif olmaz bulunduğunuz sunucudan çıkıp ana ekrandayken konsolu açıp değiştirdikten sonra sunucuya tekrar bağlanmanız gerekiyor.

2- Rate ayarı

Screenshot 8

Profesyonel oyuncularında tercihi olan rate ayarı “786432” benimde size önerim bu rate ayarı olacak. Yukarıdaki interp ayarı ile rate ayarı gerçekten önemli ayarlar merminin istediğiniz yere gitme konusunda önemli rolü olmakta.

3- mm_dedicated_search_maxping

Bu kod rekabetçi maçı aratırken bağlanacağınız sunucunun maksimum ping değerini belirleyebilirsiniz. Ben 50 olarak kullanıyorum.

Screenshot 9

Yani siz bu değeri ne kadar yükseltirseniz size bulacağı sunucunun ping değeri yüksek olacaktır. Haliyle yüksek ping oyun oynayacaksınız, tam tersi çok düşürürseniz bu seferde çok geç belkide hiç maç bulmayacaktır. Orta bir değer yazmanız güzel olur.

4- r_cleardecals

Haritadaki mermi ve kan izleri siler. Size kısa bir kod vereceğim.

  • bind “f “+lookatweapon; r_cleardecals”

Konsola bu kodu yapıştırdıktan sonra her f tuşuna bastığınızda silahı inceleme animasyonu ile beraber haritadaki bütün kanları ve mermi izlerini silecektir. Buda rakibinizi kan izleri ve mermi izlerinden görme olasılığı ciddi derecede arttıracaktır.

İlave Not: Eğer kodu konsola yapıştırdıktan sonra çalışmıyor ise tırnak işaretleri olmadan da deneyebilirsiniz. bind f +lookatweapon; r_cleardecals

Screenshot 1 3

5- Çözünürlük 4:3 mü 16:9 mu?

Biliyorum konsol kodu değil, ama bu küçük bilgiyi vermek istiyorum. Tabii ki siz nasıl alıştıysanız o şekilde oynayabilirsiniz ancak aralarındaki farkı göstermek istiyorum.

Screenshot 6

maxresdefault 3

Kendim 4:3 kullanıyorum arasındaki genişlik farkını zaten görsellerde görmüşsünüzdür.

Sizin konu ile ilgili düşünceleriniz, fikirleriniz ve sormak istedikleriniz varsa, bizlere yorum olarak paylaşmayı unutmayın.

PCH Ailesi 🙂

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Bende cl_interp_ratio 1 ve rate 786432 olmasını daha iyi buluyorum ayrıca 16:9 oynamak 4:3 den daha iyi bence. Evet 4:3 de hedef daha geniş gözüküyor fakat görüş açısı daralıyor ve 2 sene 4:3 ve 5:4 de oynamış biri olarak 3 aydır 16:9 da oynuyorum fark ettiğim şey daha çabuk tepki veriyorum. Arkadaşlarım da eskiye göre daha çabuk tepki verdiğini söylüyor ve güzel yanıda 4:3 oynayanlara kıyasla görüş açım daha yüksek olduğundan onların göremediği düşmanları görebiliyorum. Rekabetçi de Global ve Faceit de 10 level e ulaşmış biri olarak bunları söyledim, kendi görüşlerim ama sonuç olarak hangisinde daha rahat ediyorsanız onu kullanmanızı tavsiye ederim. Her zaman dediğim gibi en güzel bulduğunuz ayar sizin için en iyisidir.

    • Merhaba,
      Şu şekilde de yapabilirsin. Steamin kurulu olduğu klasöre girip userdata bölümüne giriş yapıyorsun, önüne sayılardan ibaret bir klasör olacak oraya giriş yaptıktan sonra 730 klasörüne giriş yapıyorsun akabinde local ardından cfg klasörüne giriş yapıyorsun. Karşına config adlı bir dosya olacak not defteri olarak çalıştırıyorsun ardından karşına çıkan bind kodlarından bind f kodunu buluyorsun. Bulduktan sonra o kodu silip aynı satıra konudaki kodu yapıştırıp kapatma tuşuna basıyor ve kaydet diyorsun bu şekilde de çözebilirsin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler