Cuma, Nisan 19, 2024

Cyberpunk 2077 Her Şeye Rağmen En İyiler Listesinde

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cyberpunk 2077, bana soracak olursanız özellikle konsollar için tam bir fiyasko oldu. Oyun ne kadar iyi olursa olsun, o kadar çok hata vardı ki birçok kullanıcı oyunu geri iade etti.

Bu nedenle satış rakamlarının da düşük kalmasını bekliyorduk ama yeni yapılan bir açıklama beklentilerin tam tersi bir durumun yaşandığını ortaya çıkardı.

Cyberpunk 2077 ne kadar satış elde etti?

CD Projekt RED’in bizzat yapmış olduğu açıklamaya göre oyun lansmandan 20 Aralık tarihine kadar olan süreçte 13 milyon adet satıldı. Markanın ilk etap için hedefi 20 milyon olarak açıklanmıştı. Sadece 10 gün içerisinde ilk hedefin yarısından fazlası geçilmiş oldu ve oyun en iyi çıkış yapan oyunlar arasında yer buldu.

Cyberpunk 2077

Fakat burada dev bir soru işareti var. Bu rakamların içerisinde iade edilen oyunlar da var. Satılan oyunlardan ne kadarının iade edildiği konusunda herhangi bir bilgi yok. Yani belki 13 milyon satıldı ama 3 milyonu geri iade edildi.

Bunu net olarak bilmiyoruz. Firma da bu konuda bilgi vermedi. Şu ana kadar 780 milyon dolar civarında bir gelir elde ettiği söylenen oyunun bundan sonraki süreci de çok önemli. Çok beklenen bir oyun olduğu için ilk etapta Cyberpunk 2077 satışlarının yüksek olması normal gözükebilir. Fakat bundan sonra satışlar nasıl gidecek ve iade durumu nasıl bu önemli.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler