Cuma, Mart 29, 2024

Cyberpunk 2077 Hızlı Bir Düşüşe Geçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her ne kadar ertelense ve yıllarca geliştirme aşamasında kalsa bile Cyberpunk 2077, çıktığı gibi hızla satmayı başardı. Hatta oyun çıkar çıkmaz eş zamanlı oyuncu sayısı rekorlarını da salladı.

Fakat bu rüya çok uzun sürmedi. Önce konsollarda yaşanan sorunlar, ardından PC sürümünde gündeme gelen performans sorunları derken yavaş yavaş oyuna ilgi düştü. Yavaş yavaş dedik ama aslında düşüş bir hayli hızlı.

Cyberpunk 2077, eş zamanlı oyuncu sayısı çakıldı

Oyun ilk satıldığı dönemde eş zamanlı oyuncu sayısı 1 milyona kadar çıkmıştı. Bu konuda rekorlar kıran yapım, henüz 1 ay bile olmadan eş zamanlı kullanıcı sayısında çok ciddi bir kayıp yaşadı. Henüz 1 ay olmadan sayı 225 bine kadar düştü.

Benzer durumları farklı oyunlarda da gördük. Zaten bir oyun çıktığı gün gibi ilgi görmüyor. Zamanla bu ilgi düşüyor ama Cyberpunk 2077 için bu çok hızlı oldu. Genelde böyle büyük yapımlar 2-3 ay sonrasında eş zamanlı oyuncu sayılarında ciddi düşüş yaşıyorlar ama Cyberpunk bu konuda biraz daha şanssız oldu.

Cyberpunk 2077

Bundan sonraki dönemde gelecek olan güncellemeler, belki oyuna eklenebilecek yeni içerikler ya da hataları tamamen giderecek bir yapı etkili olur mu bilinmez ama çok beklenen oyunun sonu hüsrana doğru gidiyor. Güncellemeler işi ne kadar değiştirir bunu göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler