Salı, Ekim 22, 2024

Dacia Duster Türkiye’de Üretilmeye Başlıyor

Türkiye’de çok satan araçlar arasında yer alan Dacia Duster için önemli bir haber gündeme geldi. Emre Özpeynirci tarafından yapılan habere göre, popüler araç ülkemizde üretilmeye başlayacak. Paylaşılan bilgilere bakacak olursak serinin yıllık bazlı üretim adedi de bir hayli yüksek olacak.

Dilerseniz haberin detaylarına bir göz atalım ve yıllık bazda kaç araç üretileceğinden söz edelim.

Dacia Duster Türkiye’de mi Üretiliyor?

Paylaşılan bilgilere göre yeni Duster modeli Oyak Renault çatısı altında üretime geçecek. Oyak Renault, yeni aracın üretimini gerçekleştirmek adına, fabrika üretim kapasitesinin de arttıracak. Bu bağlamda yıllık bazda araç üretim kapasitesi 500 bin adede kadar çıkarılmış durumda.

BENZER:  Elektrikli Chery Omoda 5 için Teknik Özellikler Açıklandı

500 binlik üretim kapasitesinin 200 binlik kadar kısmının da Dacia Duster için ayrılacağı söyleniyor. Zaten 300 binlik üretim de Mitsubishi Colt ve Renault Clio için ayrılmış. Böyle baktığımız zaman Oyak Renault, 3 model için de üretim yapmış olacak.

Dacia Duster

Üretime girecek olacak Dacia Duster modellerinin yeni nesil olmasının beklediğini de ekleyelim. 3. nesil Duster modeli için üretim yapılması bekleniyor.

Aracın Türkiye’de üretilmesinin bize ne gibi artılarının olacağını da zamanla göreceğiz. Fiyatlarda bir avantaj sağlar mı ya da ihracat noktasında ne kadar artısı olur gibi soruların cevaplarını bekleyip görelim.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler