Cuma, Nisan 19, 2024

Dark Souls 3, FPS Boost Desteği Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

FromSoftware’in Dark Souls 3 oyunu, FPS Boost desteğine kavuştu, yeni gelen destek artık hem Xbox Series X hem de Xbox Series S oyun konsollarında 60 FPS değerlerinde çalışma sergiliyor. FPS Boosted Dark Souls 3 sürümüne erkenden erişim sağlayan ve bir rapor hazırlayan Digital Foundry aracılığıyla, artık Xbox’ın performans arttırıcı FPS güçlendirmesiyle yapılan iyileştirmelerin kapsamını da biliyoruz.

PlayStation 4 Pro’nun geriye dönük uyumluluğu sayesinde Dark Souls 3’ü 1080p 60 FPS’de çalıştırabilmeniz mümkün çalıştırabilen PlayStation 5’e yetişen Xbox’ın en yeni nesil konsolları, Dark Souls 3’ü de 60 FPS kare hızında çalıştırabiliyor ancak PlayStation’ın sürümüyle tam olarak uyumlu değil.

Ne yazık ki, Dark Souls 3’ün Xbox One sürümüne benzer şekilde, yeni FPS Boosted Xbox Series X|S sürümleri, güçlü donanımlarına rağmen yalnızca 900P gibi yetersiz bir hızda çalışma sergiliyor. Digital Foundry’nin raporunda da belirttiği gibi, 4K çözünürlüklü ekranlarda bile “yükseltilmiş 900p görüntü kalitesi pek tatmin edici değil.”

900p çözünürlük, en azından 60 FPS kare hızını sabit tutar, Digital Foundry, bir yaratık oyunun başlarında mutasyona uğradığında Seri S’de kare hızında yalnızca bir düşüş yaşadığını bildirdi. Performanstaki bu düşüş bile Dark Souls 3’ün 53 FPS’e düşmesine neden oldu.

Konsolların içindeki son derece hızlı SSD’ler sayesinde, yalnızca en son nesil Xbox donanımında geliştirilmiş olan kare hızları değil, Digital Foundry’nin ilk Firelink Shrine ile High Wall arasındaki yükün arttığını bildiren Digital Foundry ile yükleme süreleri neredeyse yarıya indirildi. Lothric, Xbox One X’te 12.3 saniyeye kıyasla X Serisi’nde 6.7 saniyeye düşürüldüğünü belirtti.

dark souls 3
Dark Souls 3, FPS Boost Desteği Aldı 2

Dark Souls 3, şüphesiz ki Xbox Series X modelinde çözünürlük veya kare hızı açısından daha ileri bir performans sergilemiş olsa da, bu FPS Boost desteği, FromSoftware’in en yeni Dark Souls oyununu Xbox Series X ve S konsollarında oynamaya değer kılan hala belirgin bir gelişme.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler