Cuma, Nisan 26, 2024

Deep Turkish Web’e 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Başta YouTube olmak üzere pek çok sosyal medya mecrasından takipçilerini güldüren videolar çeken Deep Turkish Web isimli kanalın sahibi olan Erdi Kızgır ve Emre Kızgır daha önceden Emniyet tarafından ifadesi alınmak üzere pek çok kez göz altına alınmışlardı. Şimdi ise “Uyuşturucuya özendirmek” gerekçesi ile 4 Temmuz’da hakim karşısına çıkacakları belirtildi.

Her Şey Yılan Serdar ve Müptezel Samet Videosu ile Başladı

Sputnik’ten edinmiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda videolara ilişkili olarak hazırlanan Bilirkişi raporunda “Yılan Serdar ve Müptezel Samet” isimli videoda hazırlanan içerik gereği Serdar adlı kişinin eline bir poşet alarak Samet adlı kişinin eve gittiği ve aralarında geçen konuşmada, bu poşette uyuşturucu madde bulunduğu anlaşıldığı belirtildi.

Sonrasında video içerisinde Samet’i canlandıran Erdi Kızgır’ın bir süre kadar uyuşturucu madde kullanmış gibi davranarak, halisilasyonlar gördüğü ve mutlu göründüğü kaydedildiği edinilen önemli bilgiler arasında yer alıyor.

deep turkish web gozalti 002

İkamet Adreslerinde Uyuşturucu Bulunmadı

Bahsi geçen iddianamede, video içerisinde “kimse izlemese dahi” bu tip içeriklerin hazırlanmasının suç unsuru oluşturduğu belirtilmiş, şüpheli kişilerin ikamet adreslerinde ekipler tarafından yapılan aramalarda herhangi uyuşturucu madde bulunmadığı verilen bilgiler arasında.

deep turkish web gozalti 003

10 Yıla Kadar Hapisleri İsteniyor

Başsavcılık tarafından onaylanan ve İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen her iki şüphelinin “uyuşturucu madde veya uyarıcı kullanılmasına özendirme” suçundan şuanda 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Mahkeme zaten bu iddianameyi onayladığı için, 4 Temmuz 2019 tarihinde ikili hakim karşısına çıkacak.

Daha önceden Narkotik ekipler tarafından 26 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 13 Aralık 2018‘de Emre ve Erdi Kırgız kardeşler göz altına alınmış ve tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişlerdi. Sonrasında nöbetçi hakim tarafından sorgulanıp, serbest bırakılmışlardı.

Sosyal Medya üzerinde yüz binlerce takipçisi bulunan iki kardeş, Temmuz ayında alınacak karar ile ya serbest kalacaklar ya da onanan ceza ile işlemler gerçekleştirilmek üzere tekrar sevk edilecekler.

deep turkish web gozalti

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler