Cumartesi, Nisan 20, 2024

ASUS ROG DEFINE 2019 İstanbul Etkinliğinde Yeni Oyuncu Laptopları Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS‘un bugün İstanbul Beşiktaş’ta düzenlemiş olduğu etkinlik ve basın toplantısında NVIDIA Turing grafikleri ve 9.nesil Intel Core işlemcili dizüstü bilgisayarları tanıtıldı. Aynı zamanda PC Hocası ekibi olarak katıldığımız etkinlikte yeni ürünleri de deneyimleme fırsatı bulduk.

Etkinlikten detayları size aktarmaya devam ederken, öne çıkan noktaları da paylaşıyor olacağım. Dilerseniz ASUS ROG DEFINE 2019’dan öne çıkan başlıklar ile başlayalım;

Öne Çıkan Başlıklar

  • ROG Mothership: Hem oyuncular hem de içerik üreten kişiler için masaüstü bilgisayarların yerini alması için tasarlanan yeni seçeneklere sahip üstün bir model tanıtıldı.
  • ROG Zephyrus S: Bu seriyi yakından biliyoruz sanırım. Zira ASUS bu sene Zephyrus modellerini tanıtmıştı. Bugün ise GX502 Active Aerodynamic System (AAS) olarak adlandırılan, 240 Hz Pantone onaylı ekran, 9.Nesil Intel Core i7 ve NVIDIA GeForce RTX 2070 G-SYNC ekran kartı ile birlikte geliyor.
  • ROG Zephyrus M: GU502 240 Hz Pantone ekranı, ROG Boost ile NVIDIA RTX 2060 ekran kartı ve USB-C şarj özelliklerine sahip yeni bir model.
  • ROG Strix G: Temek özellikle doğru fiyatta birleştirilmiş. 144 Hz ekran, NVIDIA GeForce RTX 2070 ve Intel Core i7-9750H işlemcisi ile birlikte geliyor.

ROG Define 2019’da Neler Oldu?

Etkinlik sabah saat 09:30’da İstanbul’un Beşiktaş semtinde bulunan Esma Sultan Yalısı’nda başladı ve öğleden sonra 14:30’a kadar devam etti. Etkinliğe Doğu Avrupa, Rusya ve Türkiye’den 100’den fazla basın mensubu katılım gerçekleştirirken, oldukça hareketliydi. Üstelik ROG ailesinin yeni dizüstü modellerini de deneyimleme şansı bulduk.

rog15

ROG Mothership

Bu cihazın masaüstü bilgisayarların yerini alacak teknolojilere sahip olduğu belirtilirken, tabii ki henüz test ofisimize konuk olmadı. Bu gerçekten çok ciddi bir iddia ve böylesine bir ürün, masaüstü performansını yakaladıysa, büyük yenilikler ve gelişmelere hazırlıklı olun.

Standart dizüstü bilgisayarlardan farklı olarak soğutma sistemine arkadaki hava akışına sınırsız erişim sağlayabilmek adına, uzunlamasına duran bir tasarıma sahip ROG Mothership, dizüstü bilgisayar tasarımına getirmiş olduğu yeni teknolojisi ile etkinlikte en çok dikkat çeken modeldi diyebilirim.

Klavyesini ayırarak kullanabildiğiniz bu model, aynı zamanda kablolu ve kablosuz klavye kullanım imkanı da sunuyor. Üst düzey oyuncular ve içerik üretenler için farklı ekran seçenekleri de mevcut olarak üretilmiş. Ultra hızlı FHD paneli, 3 MS tepkime süresi ve 144 Hz yenileme hızı ile geliyor.

ROG GZ700

Zephyrus S GX502

Yeni geliştirilen GX502 serisi dar alanlarda daha iyi çalışanlar için düşünülmüş bir model. Hem ileri düzey oyuncuları hem de profesyonel içerik oluşturucularını hedeflediği gibi, 18.9 mm inceliğe ve 2 KG ağırlığa sahip. Açıkçası yok gibi diyebiliriz. 

Yüksek ses performansı için ESS Saber DAC kullanılan bu modelde, RangeBoost ile güçlendirilen gigabit sınıfı Wi-Fi’da bulunuyor. Zira cihazın içerisinde ekran kartı olarak NVIDIA RTX 2070 ve 9.nesil ntel Core i7 işlemci bulunuyor.

ROG ZEPHYRUS S GX502

Zephyrus M GU502

Bu model de 3 MS tepkime süresine sahip Pantone onaylı 144 Hz ve 240 Hz ekran seçenekleri ile piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. USB-C şarj desteği ve NVIDIA Optimus teknolojisi ile birlikte gelirken, bilgisayar şarja takılı değilken, daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Yapılan testlerde, 76 Wh batarya tek bir şarj ile 8 saatin üzerinde çalışma süresi imkanı tanıyor.

Cihazda ekran kartı olarak GeForce RTX 2060 bulunuyor. Bu sayede popüler oyunları daha iyi FPS sonuçları alarak oynayabiliyorsunuz.

ROG ZEPHYRUS M GU502

Açıkçası ASUS bu sene yine çok iyi ürün gamı ve performansa hitap eden ürünleri ile piyasaya hızlı bir şekilde girmeye hazırlanıyor. Biz de PC Hocası olarak ürünleri temin ettikten sonra, test sonuçlarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Etkinlikten Diğer Görsel ve Detaylar

rog5

rog1

ROG Strix Scar 3

ROG Strix Hero 3

ROG Strix G

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler