Perşembe, Nisan 25, 2024

Dell Vostro 5000 14 inç ve 3000 15 inç Dizüstü Bilgisayar Serisi Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Genellikle dizüstü bilgisayarları ile yakından tanıdığımız Dell, Vostro dizüstü serisini duyurdu. Yeni Vostro 5000 ve Vostro 3000 serisi işletme sahipleri ve profesyonel iş hayatı kullanıcıları için ince tasarımı, modern görünümü ve ekstra güvenlik uygulamaları ile dikkat çekiyor.

Dell Vostro 5000 ve Vostro 3000 Neler Sunuyor ?

Bu cihazlar oyun için tasarlanmadığına göre oyun severleri bu rehberin dışında tutacağız değerli hocalar. İşletme sahiplerinin özel ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak için üretilen Dell Vostro bilgisayarları “küçük işletme sahipleri veya çalışanlarının üretkenliği arttırabilmeleri ve rahat çalışabilmeleri” amacı ile üretildiği  belirtiliyor.

dell-vostro-5000-004
Dell Vostro 5000 (14 inç)

Vostro 5000 serisi başlıkta da belirtmiş olduğum üzere 14 inç olarak piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. 18.5 mm kalınlık ve 1.59 kg ağırlığı ile taşınabilirliği kolaylaştırıyor. Ek olarak kullanıcıların isteklerine göre FHD ekran özelliğini de seçebiliyorsunuz. Vostro 5000 serisi 14 ve 15 inç olarak ikiye ayrılıyor. Aynı zamanda gri, altın ve mavi renkleri bulunan dizüstü bilgisayarın pürüzsüz metal kapağı da dikkat çekiyor.

Teknik özellikler tarafında ise Intel’in 7.nesil Core i7 işlemcisi bulunduğu gibi, GDDR5 4 GB ekran kartı, 1 TB HDD ve 256 GB SSD‘si bulunuyor. Depolama anlamında Dell gerçekten cömert davranmış diyebilirim. Aynı zamanda 32 GB’ a kadar genişletebileceğimiz 16 GB RAM yer alıyor.

Bu cihazda oyun oynanmaz mı ? Tabii ki oynanabilir. Ancak Dell bu dizüstü bilgisayarı profesyonel iş hayatında çalışanlar için geliştirmiş. Siz alırsınız oyun oynarsınız orası ayrı tabii ki. Bu teknik özellikler ile de güncel oyunları minimum grafiklerde açabileceğinizi tahmin ediyorum. Zira firmadan test için Dell Vostro 5000 veya 3000 talebinde bulunacağız. Yapacağımız testlerde daha net anlaşılacaktır.

dell-vostro-5000-ve-dell-vostro-3000
Güvenlik Unutulmamış

Dell Vostro 5000 serisi dizüstü bilgisayarda isteğe bağlı olarak müşterilerin tek dokunuş ile oturup açmasına izin veriliyor. Bu işlemi Windows Hello özelliğinden faydalanarak parmak izi okuyucusu hallediyor tabii ki.

Ticari tarafta ise TPM 2.0 donanımı sayesinde şifreleme anahtarı için donanım koruması sağlanıyor. Dell Vostro 5000 için söyleyebileceğim tek olumsuz taraf ise DVI girişinin bulunmaması. Şuanda cihazda sadece HDMI ve VGA girişleri bulunuyor.

dell-vostro-5000-001
Dell Vostro 3000 (15 inç)

Bu seride ise yine başlıkta gördüğünüz üzere 15 inçlik bir ekran bizleri karşılıyor. Bütçe konusunda biraz daha kısıtlı imkanlara sahip olan işletme ve kullanıcılar Dell Vostro 3000 modeline göz atabilirler. Yine ince ve hafif yapıya sahip olan cihaz, Intel Core 7.nesil i5 işlemci ile geliyor. Depolama tarafında 1 TB HDD ve 256 GB SSD bulunan dizüstü bilgisayarda, 8 GB’a kadar DDR4 RAM yer alıyor. Son olarak 2 GB harici ekran kartının da bulunduğunun altını çizelim.

Yine Dell Vostro 5000 serisinde olduğu gibi ticari anlamda güvenlik için isteğe bağlı olarak TPM 2.0 donanımı ve Windows Hello parmak izi okuyucusu dahil edilebiliyor. Aynı zamanda yine DVI girişi bulunmayan cihazda sadece HDMI ve VGA girişleri yer alıyor.

NOT: Cihazların Türkiye satış fiyatı konusunda henüz DELL tarafından yapılmış bir açıklama yok. Fiyatlar güncellendiğinde konuyu da güncelleyeceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler