Cumartesi, Nisan 27, 2024

Casper Excalibur E800 Oyun Sektörünü Sarsacak mı ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Casper, Excalibur adını verdiği yeni oyuncu serisi ile bizleri geçtiğimiz günlerde tanıştırmıştı. Hatta dizüstü bilgisayarı olan G800‘ün hemen ardından masüstü versiyonu Casper Excalibur E800 duyurulmuştu. Teknik özellikleri ve detayları incelediğimizde cihaz bizlere performansını konuştururken, fiyatta anlaşamamıştık. Gelin şimdi Excalibur E800‘ün teknik özelliklerine yakından bir göz atalım.

Casper Excalibur E800 Oyunculara Neler Sunuyor ?

Aslına bakarsanız cihaz tamamen performans serisi amacı ile üretilmiş. Oyunculara yönelik olduğu gibi, tasarımını beğendiğimi söyleyebilirim. Casper Excalibur E800 modelinin içerisinde 6. nesil Intel i7 OverClock işlemcisi yer aldığı gibi, oyuncuların kalbini çalmayı başaran Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartı bulunuyor.

Teknik detayları sizlerle burada paylaşmış ve şöyle bir not düşmüştüm: Cihazın performansının yanı sıra piyasa satış fiyatı çok fazla geldi bana. Bu fiyata iki adet GTX 1080‘li cihaz toplayabilmek mümkün. O yüzden hazır PC’lerden oldukça uzak duruyorum. Tabii ki tercih yine sizin..

“Casper 25.Yılını Kutluyormuş”

Şimdi eğri oturup doğru konuşmamızda fayda var. Casper şuanda bilgisayar sektörünün en köklü geçmişe sahip firması. Ancak piyasada da en çok sorun çıkarttığı iddia edilen firması. Biz de ne zaman Casper ile ilgili bir post paylaşsak arkadaşlar altına “aman sakın uzak durun” gibi cümleler sarf ediyorlar. Bu durumun Casper tarafından da takip edildiğini biliyorum. Durumların düzeltilmesi belki yıllar alacaktır ancak bu ürünleri aynı müşteriler aldıkları için, piyasadaki görünümlerinin acilen değiştirilmesi gerektiği tarafındayım.

Diğer yandan Casper 25.yıla özel ürettiği bu Excalibur cihazlarını ayrı tutmak istemiş. Dizüstü bilgisayarı olan G800‘ün 7000 TL’ye varan fiyatından sonra 10 bin TL‘lik bir masaüstü bilgisayar da ister istemez çok konuşuldu. Masaüstü serisi performans için kesinlikle beklentileri karşılar. Fakat fiyat konusunda dediğim gibi anlaşamıyoruz. Cihazın içerisinde GTX 1080, 1070 veya 1060 ekran kartları yer aldığı gibi, Balistix Elite Bellek, Super SSD, sıvı soğutma teknolojisi, ışıklı gaming klavye, mouse ve oyun kullanımı için tasarlanmış anakart gibi pek çok avantajı ile geliyor.

casper-excalibur-e800-teknik
Şeffaf Tasarım Çok Hoş Duruyor

Görsellerde de görmüş olduğunuz gibi Casper Excalibur E800‘ün camdan yapılmış yan panelleri ve içerisine yerleştirilmiş farklı renklerdeki sıvı soğutma sistemi görsel şölen yaşamamızı sağlıyor. Zaten kasa dediğin bu şekilde olmadı kardeşim. Sonuçta bu cihazları oyuncular alacak ve bir gösteriş arayacaklar ister istemez.

Kasanın içerisini aydınlatan LED’ler toplamda 7 farklı renkten oluştuğu gibi, tek tuş ile renkleri değiştirebilmek mümkün. Toplamda 4 adet 1200 ebatlarında LED kasa fanı ile soğutmaya destek verildiği gibi, içerisinde 2 adet USB 3.1, 2 adet USB 2.0 ve LED kontrol yuvası bulunuyor.

Excalibur E800‘ü satın almak isterseniz size farklı seçenekler sunularak toplamda üç farklı model gösteriliyor. Bu modeller arasında açık devre sıvı soğutma, normal fan soğutma ve kapalı devre sıvı soğutma seçenekleri bulunuyor.

casper-excalibur-e800-versiyon
“Oyun Hediyeliymiş”

Casper Excalibur E800 modelleri arasından GTX 1070 veya 1080 ekran kartlı modellerini tercih edecek olursanız Gears of War 4 oyunu 30 Ekim tarihine kadar ücretsiz olarak hediye ediliyor. Aynı zamanda Excalibur Mousepad yanında veriliyormuş. Tekrar üstüne basarak söylüyorum; kasanın teknik özellikleri gerçekten çok iyi fakat bu fiyat ne yazık ki Türkiye koşullarına göre uygun değil. O yüzden 30 Ekim tarihine kadar veya sonrasında bu serinin çok satacağını düşünmüyorum.

İşlemci ve RAM Performansı

Intel’in 6.nesil Core i7 6700K işlemcisi Excalibur E800 için tercih edilmiş. Aynı zamanda 14 Nm mimarisi ile yüksek performans hedefleniyor. İşlemcide bulunan ve frekansını etkili bir şekilde arttıran Intel Turbo Boost teknolojisi sayesinde de Overclock ile 4 GHz’den 4.2 GHz‘e kadar çekebiliyorsunuz. Bu sayede render programları ile uğraşan kullanıcıların imdadına yetişecek diyebiliriz.

RAM tarafında ise 16 GB (2×8) ve 32 GB (4×8) versiyonları bulunuyor. Model olarak Balistix Elite 2666 MHz DDR4 bellekler tercih edilmiş. Belleklerin üzerinde alüminyum soğutucu modüller bulunduğu gibi, kendi kendini soğutabilme teknolojisine sahipler. Aynı zamanda sıcaklık sensörüne sahip olan belleklerde DDR3’e göre %50’ye kadar daha fazla bant genişliği sunuluyor.

Excalibur E800‘de PSU olarak da 700W Bronze veya 850W Gold modelleri tercih edilmiş. Akıllı fan kontrol devresi bulunan bu güç kaynaklarında yüksek seviyeli oyun açtığınızda sessiz bir ortam ve verimlilik görebilmek mümkün.

casper-excalibur-e800-fiyat
Casper Excalibur E800 Özel Fonksiyonları

❱ Z170A TomaHawk anakart

❱ Game Boost teknolojisi ile oyunlarda performans artışı

❱ Audio Boost teknolojisi ile 8 kanallı ses çıkışı

❱ Rutubet koruması

❱ Tüm giriş ve çıkışlar elektrostatik deşarja karşı korumalı

❱ Askeri sınıf yüksek ısı koruması

❱ 300 Mbps kablosuz ağ desteği

❱ GPU çekirdeği, DRAM frekansları, GPU & CPU sıcaklıkları gerçek zamanlı takip

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Hocam kaan diye telefon yapıldığında “Kaan diye isimmi olur ” diyenler şimdi gelmiş casper’e laf ediyor, hadi onuda geçtim cs go dünya şampiyonu olan arkadaşlara “neden Türkçe nick kullanmadınız” diyorlar anlamadım gitti takıldılar türkçe isime hayret bir şey ya 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler