Çarşamba, Nisan 24, 2024

Dev Ekranlı Akıllı Televizyon Redmi Smart TV Max

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonları ile kendisini kanıtlamaya başlayan Redmi, bu kez farklı bir ürünle karşımıza çıkıyor. Redmi Smart TV Max adı verilen yeni akıllı televizyon, en az markanın akıllı telefonları kadar konuşulacağa benziyor.

Öyle ki televizyonun hem tasarımı hem de teknik özellikleri oldukça iyi. Dev boyutuyla adından söz ettiren serinin özelliklerine daha yakından bakalım.

Redmi Smart TV Max Tasarımı

İlk olarak yeni serinin tasarımından söz ederek işe başlamak gerekiyor. Redmi dev boyutlara sahip olan bir televizyon sunmasının yanında çerçeve kısmında da çok ince bir akıllı televizyonla karşımıza çıktı.

Dev seride oldukça dar çerçeveler kullanılmış durumda. Dar çerçeveler sayesinde %98.8 ekran kasa oranı sunuluyor ve bu da demek oluyor ki neredeyse tamamen çerçevesiz bir ekran söz konusu.

Redmi Smart TV Max

Redmi Smart TV Max Teknik Özellikler

Yeni serinin ekran boyutu 98 inç olarak açıklandı. Redmi büyüklüğü standart tek kişilik bir yatak boyutu ile karşılaştırdı. Markanın açıklamasına göre televizyon standart tek kişilik bir yataktan %13,6 oranında daha büyük. Bu da demek oluyor ki gerçekten dev bir ekranla karşı karşıyayız.

Dev ekranın çözünürlük değeri ise 4K olarak açıklanmış durumda. NTSC renk gamutunun %85’ni kapsayan ekranın 192 dinamik arkadan aydınlatma bölümü var. Bu da demek oluyor ki renk doygunluğu oldukça yüksek.

Bunun dışında serinin içerisinde ismi açıklanmayan 12 nm üretim sürecinden geçen bir işlemcinin kullanıldığı açıklandı. İşlemcilerin yanında RAM kısmında ise 4 GB RAM miktarına ve 64 GB depolama alanına yer veriliyor.

Tüm bu özellikleriyle beraber Redmi Smart TV Max modelinin çıkış tarihi ise 9 Nisan olarak açıklandı. Televizyonun fiyatı ise 2835 dolar olarak duyuruldu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler