Perşembe, Nisan 25, 2024

DICE Ekibi, Battlefield 1 Desteğini Bu Yıl Kesecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çıkışını yaptığı 2016 yılından bu yana 1. Dünya Savaşı teması ile oyuncuların ilgisini çeken ve günümüzde hâlâ aktif bir şekilde oynanan Battlefield 1, DICE ekibinin aldığı bir karar ile desteksiz kalacak. Bulunduğumuz yılın Haziran ayından sonra güncellemelerin kesilmesi kararlaştırılan oyunda, sunucular açık olmaya devam edecek. Akıllarda canlanan ilk soru ise: “Yeni bir Battlefield oyunu mu geliyor?”

Artık Güncelleme Yapılmayacak

Video oyun sektörünün ileri gelen isimlerinden DICE, bu güne kadar pek çok başarılı yapıma imza attı. Her yeni oyunda oyuncuları heyecanlandırmayı başaran ekip, onları tek bir oyun ile uzun süre oyalamayı da reddetti. 

Her yeni yapımda, bazı yenilikler uygulamayı hedefleyen ekip; çıkardığı hemen her oyunda (Hardline’ı saymıyoruz) güzel başarılar yakaladı. En son piyasaya sürülen Birinci Dünya Savaşı temalı Battlefield 1 için de bu durum değişmedi. Son günlerde ise DICE ekibi, Battlefield 1 hakkında bir karar aldı. 

Çıkışını yaptığı günden bu yana çeşitli genişleme paketleri ile güncelliğini koruyan yapım, tek kişilik ve çoklu oyuncu modu dediğimiz alternatif oyun biçimleri ile oyunculara sunulmuştu. Bu geniş kapsamlı serinin yapımcısı ve sahibi olan DICE; geçtiğimiz gün itibarı ile çok yakın bir zamanda Battledield 1 için sunulan desteğin sonlandırılacağını açıkladı.

DICE Ekibi Battlefield 1 Desteğini Bu Yıl Kesecek İÇERİK jpeg min

Peki Oyunun Sunucuları Da Kapatılıyor Mu?

Üstteki sorunun cevabı: Hayır, kapatılmıyor. Şuan için destekten kast edilen tek şey, oyuna sunulan güncellemeler. Haziran ayına kadar devam etmesi planlanan bu güncellemeler ile oyun, DICE ekibi ve bizler için, son güncellemeler niteliği taşıyacak. Bu tarihe kadar devam eden güncellemeler Haziran ayı sonunda kesilecek; fakat oyunun sunucuları, oyunculara hizmet etmeye devam edecek. Bu da demek oluyor ki, onca para döktüğümüz Battlefield 1‘i oynamaya devam edeceğiz. 

İşte bu noktada akıllarda yeni bir soru canlanıyor, sevgili hocalar. Bu duyurunun ardından binlerce oyuncu, “Acaba yeni bir Battlefield oyunu mu geliyor?” demeden edemiyor. Bizlerin de düşüncesi, yakın zamanda yeni bir yapım duyurusu ile karşılaşabileceğimiz yönünde.

Oyuna güncelleme gelip gelmemesi; ne kadar önemlidir, tartışılır. Zaten 2016 yılında çıkışını yapmış bir oyunun, bu zamana dek “onarılabilir” hatalarından arındırıldığını düşünmekteyiz. Oyun bu haliyle, gayet oynanabilir seviyede. Hâl böyle olunca da yeni güncellemeler, genellikle yapımcı ekibin ticari amaçları güdülerek yapılan güncellemeler olarak karşımıza çıkıyor. 

Çok abartılmamak kaydıyla, bir yapımcının seriye belli aralıklarla yeni oyunlar eklemesi güzel bir durum.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler