Cuma, Nisan 26, 2024

Digiturk beIN Media Grup Tarafından Satın Alındı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin dijital platformu olarak nitelendirilen Digiturk, tekrar satılma kararı alınarak beIN Media Group tarafından Türkiye faaliyetlerini üstlenmek üzere satın alımı gerçekleştirildi. Bundan böyle tüm faaliyetler Digiturk adına beIN Media Group tarafından yürütülecek.

Kim Bu beIN Media ?

Türk dijital platform grubunun holding şirketi olan DP Acquisitions B.V‘yi satın alan beIN Media, spor alanında faaliyet yürüten, farklılaşmış bir medya şirketi olarak ön plana çıkıyor. Şuanda Kuzey Amerika, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve Asya başta olmak üzere 36 ülkede 38 kanal üzerinden faaliyetlerine devam ediyor.

Kasım 2015 tarihinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde, 20’si spor olmak üzere, 4’ü çocuk eğlence ve 28’i beIN’e ait kanalın yanı sıra, sayıları hızla artan grup dışı kanallar da mevcut. Yeni gerçekleştirilen Miramax film stüdyolarını satın alan firma, şimdi de Digiturk‘u alarak ağını genişletmiş durumda.

bein-media-group-logo3.3 Milyon Aboneli Digiturk Devredildi

Şuanda Türkiye genelinde 3.3 milyon aboneye sahip olan Digiturk, 219 standart ve yüksek çözünürlüklü (HD) kanallar ile spor ve eğlence içeriklerinden oluşan hizmetlerini kullanıcılarına satmaya çalışıyor. Her ne kadar ülkemizde epey bir şikayet alsa da, 3 milyon gibi bir kullanıcı rakamı az değil.

Şuanda Digiturk kullanıcılarına ve abonelerine şu hizmetleri sunuyor:

❱ Spor Dalı: Spor Toto Süper Lig, La Liga Santander, Fransa League 1, Fransa Coupe, Brezilya Seri A, Turkish Airlines Euroleague, Spor Toto Basketbol, ATP Masters bu kanallar arasında yer alıyor.

❱ Eğlence Dalı: Disney, Paramount, Universal, HBO, Lionsgate, 20th Century Fox, Warner Brothers ve MGM gibi dünya genelinde önde gelen film stüdyoalarının sinema filmlerini ve dizilerini izleyicilerine sunuyor. Ek olarak Türkiye’deki izleyiciler çeşitliliğin arz etmesine göre Discovery Channel, Nicklodeon, MTV, Animal Planet, National Geographic ve CNN gibi farklı içeriklere sahip kanalları da yayınlayabiliyor.

beIN_MEDIA_GROUP-Nasser_Al_Khela

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler