Cumartesi, Nisan 20, 2024

Sosyal Medya ve İnternet Yavaşlığının Nedeni Belli Oldu (25 Ağustos)

Paylaş

silkroad gaminggentr

25 Ağustos saat 22:00’dan sonra Türkiye’de internet erişimi ve sosyal medya platformlarında aşırı bir yavaşlık görüldü. Kullanıcılar bu yavaşlığın nedenini araştırırken, telekom firmaları telefon yağmuruna tutuldu. Ancak bu sorunun Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Neden Erişim Kısıtlandı ?

Yaklaşık olarak 4 saat boyunca erişimde sıkıntı yaşadığımız gibi, başta Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram’a erişemiyorduk. Elde edilen bilgiler doğrultusunda bu kısıtlamanın arkasında Türkiye’nin Suriye topraklarına girerek DAEŞ ve PYD‘ye yönelik olarak yürütülen operasyonların ve devam etmekte olan Fırat Kalkanı operasyonu hakkında çeşitli sosyal medya kanallarında yalan yanlış haberlerin ve dezenformasyonlara yönelik paylaşımların olduğu tespit edildi. Bu tespitlerden sonra karşı tedbir amaçlı olarak internette yavaşlama ve kısıtlamalar görüldü.

BTK ve yetkililer tarafından kısıtlama yapılırken, Türkiye ve TSK‘yı hedef alan yalan haber sunan kaynakları tespit ettiği belirtildi. Saat 22:00’dan itibaren sosyal medya ve internet erişimi 4 saat kadar kısıtlı kaldı. Yapılan açıklamaya göre de sabaha karşı platformların normale döneceği belirtildi.

internet-cok-yavas

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Haklılar hoca. Şu Facebookta ki haberlerin neredeyse yüzde 75 i yalan haberler ile dolu. İşin komik tarafı ise habere bodozlama dalıp inanan bir sürü beyinsiz var. Bu Facebook tehlikeli olmaya başladı. Operasyonun selameti için yerinde bir karar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler